אימון גופני אחרי השתלת דיפברילטור

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/10/2011 | 04:57 | מאת: דורית

אני יומים אחרי השתלה של הנ"ל. בת 46. לפני - התאמנתי באופן סדיר בהתעמלות נשים פעמים בשבוע. מבקשת לקבל - יחד עם המאמנת שלי- הנחיות בסיס לחידוש העבודה במצבי החדש. אשמח להכוונתך.תודה

דורית שלום רב, ראשית, לידיעתך, לאחר השתלת דיפיברילטור את זכאית לשיקום לב. אני ממליצה בחום שתצטרפי לאחת מתוכניות שיקום הלב הקרובות לביתך לפחות למספר חודשים. במכון לשיקום לב תוכלי להתאמן פעמיים בשבוע תוך פיקוח של צוות רב מקצועי ולקבל הנחיות מקצועיות המתאימות באופן אישי לך על ידי פיזיולוג של המאמץ ומאמני כושר המומחים לשיקום לב. לגבי הנחיות לאחר השתלת הקוצב - במהלך ה-3-6 שבועות הקרובים (תלוי בהנחיות שקיבלת לאחר ההשתלה) רצוי שתימנעי מהפעלת פלג גוף עליון באופן מוגזם ובאופן ספציפי את הגפה הקרובה להשתלה. בינתיים את יכולה לבצע הליכות מתונות במשך 10-30 דק' ללא מאמצים גבוהים (דופק כ- 20 פעימות מעל דופק מנוחה). לאחר 3-6 שבועות, את אמורה להגיע לביקורת אצל הרופא שהשתיל לך את המכשיר. הוא אמור לבדוק את מצב המכשיר ואת מקום ההשתלה. מומלץ שתבקשי ממנו אישור לבצע פעילות גופנית ואף יותר מומלץ המלצה למכון שיקום לב... לאחר הביקורת תוכלי להתחיל לחזור לפעילות בהדרגה תוך חזרה של הפעלת הגפיים העליונות בהדרגה. כלומר בהתחלה מבצעים רק תנועות של טווח תנועה (מתיחות קלות ותנועות) ללא הרגשת כאב. לא מומלץ לבצע מתיחות מעל גובה כתפיים, מאחורי הגב, או מעבר לקו כתפיים לאחור. בחודש הראשון מומלץ להתרכז בפעילות אירובית (הליכות לדוגמא) וניתן להעלות את קצב ההליכה ולחזור בהדרגה לעצימות בה הלכת בעבר (אם הלכת) במידה ואינך מתקרבת לדופק בו את מקבלת את השוק החשמלי מהמכשיר!. מומלץ לא להרים משאות מעל 2 ק"ג בשלב זה. לאחר תקופה זו (כבר כחודשיים או שלושה לאחר ההשתלה) אפשר להתחיל לבצע תרגילי חיזוק ולהעלות את עוצמת הפעלת הגפיים העליונות בהדרגה! לטווח הרחוק, תוכלי לבצע כמעט כל פעילות עם כמה דגשים: 1. להימנע מספורט תחרותי 2. להימנע מתרגילים או ענפי ספורט העלולים לפגוע בך באזור המכשיר כגון אומנויות לחימה, רכיבה על אופני שטח, טניס, משחקי כדור קבוצתיים וכד'. 3. להימנע מפעילויות שיכולות לגרום להעלאת דופק באופן קיצוני כגון: טניס, אופני שטח, ספינינג, ריצות מהירות וכד'. עליך לדעת באיזה דופק המכשיר נותן שוק חשמלי. 4. בכל פעם שאת מצבתע תרגילי התעמלות, עלייך להיזהר עם עומסים מוגזמים או מתיחות חזקות מידי באזור הגפה שליד ההשתלה. עם הזמן תוכלי לבצע כמעט הכל, אך להיות מודעת לא מזיק... החלמה מהירה ושנה טובה! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני