דופק מירבי לחולה לב במאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

06/08/2011 | 22:41 | מאת: ישראל

אני בן 66 , שעבר התקף לב לפני 5 שנים, שבו הוכנס סטנט,התחלתי להתאמן על הליכון. בשבוע הראשון התאמנתי כ 25 דקות במהירות ממוצעת של 5.5 קמ"ש. והדופק הגיע ל 130. מה הדופק המירבי שאני יכול להגיע אליו שבוע טוב ותודה

ישראל שלום רב, סה"כ הנתונים נראים לי הגיוניים. הדופק הנורמלי למאמץ תלוי במספר גורמים: 1. דופק המנוחה שלך (ככל שיהיה גבוה יותר כך גם דופק המאמץ) 2. תרופות - אם אתה נוטל תרופות ממשפחת חוסמי בטא ובאיזה מינון, ישפיעו על הדופק אליו תגיע במאמץ. 3. רמת הכושר הגופני - אם לא היית פעיל תקופה ארוכה, הדופק במאמץ בזמן הקרוב יעלה מהר יותר וגבוה יותר. מאחר ואין לי את הנתונים הנ"ל, אני יכולה רק להגיד שדופק 130 לגילך נשמע סביר ביותר. אני מעריכה שאם לא היית פעיל תקופה ארוכה, הוא עטד יירד בחודשים הקרובים. יותר חשוב מדופק זוהי תחושתך האישית. אם הינך מרגיש טוב במאמץ, לא סובל מלחצים בחזה, קוצר נשימה או כל תחושה חריגה, אל תדאג מהדופק. כמובן שחשוב להיות במעקב תקופתי אצל קרדיולוג ולבצע את בדיקות המעקב. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני