עודף משקל לרוכב אופני כושר מה לעשות?

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

13/07/2011 | 14:28 | מאת: מרדכי

שלום אני בן 59.5 96 קילו 175 ס"מ לאחר התקף לב ולוקח כדורים לקולסטרול נורמטין איזיטרול סימוביל וכולי וכמו כן קומדין לדילול דם ועושה דיאטה ורציתי לברר את הדברים הבאים: 1- כל יום אני מתאמן על אופני כושר למעלה מ 1 שעה 2-אני עליתי ועולה במשקל מתחילת השנה מה לעשות? האם כדאי להתחיל ללכת הרבה על משטח הליכה? או סתם הליכה? בתודה מרדכי

מרדכי שלום, תודה על פנייתך. אשמח לדעת את הדברים הבאים: 1. כמה שקלת לפני העלייה במשקל? 2. האם אתה מטופל אצל דיאטנית? 3. כמה זמן אתה כבר מתאמן? באיזה דופק? 4. האם המאמץ על האופניים קשה לך? (מהן דרגות הקושי ו/או המהירות בהן אתה רוכב?) 5. כמה זמן אתה אחרי התקף לב? האם אתה במעקב אצל קרדיולוג? אם אינך מטופל אצל דיאטנית, רצוי מאוד שתלך לדיאטנית שתשב איתך על התפריט שלך, ייתכן והעליה במשקל נובעת מאכילה לא נכונה על אף הדיאטה אותה ציינת. כדאי לעשות בדיקות דם הכוללות תפקוד בלוטת התריס לראות האם יש סיבה לעלייה במשקל שאיננה קשורה לתזונה. באופן כללי, רכיבה על אופניים כשעה ביום צריכה להספיק לשריפה קלורית, אין הכרח ללכת על הליכון או בחוץ. צריך לבדוק האם המאמץ אותו אתה מבצע הוא נכון מבחינת הקצב כי רכיבה של שעה על אופני כושר היא איננה פעילות קלה... אשמח לסייע בהמשך, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני