CK גבוה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/06/2011 | 21:38 | מאת: עמיחי

בבדיקת דם השבוע יצא CK 1600 . אני בשנה וחצי האחרונה עוסק בריצה והרמת משקולות . אני לוקח ליפיטור 80 מג כבר שנתיים. אני עם סטנטים לפני 7 שנים ושנתיים .הרופא משפחה חשד בהתחלה שזה פעילות גופנית אירובית ואנאירובית והפסקתי שבוע וזה אפילו עלה.כל בדיקות הדם האחרות תקינות. האם זה בגלל הליפיטור 80 מג.? האם הערכים הגבוהים CK מסוכנים? מה אפשר לקחת . כמה זמן צריך להפסיק פעילות כדי לרדת בCK . תודה.

עמיחי שלום, אכן ה- CK גבוה מהנורמה (האם היה כך גם בעבר?). CK גבוה יכול להיגרם כתוצאה מפעילות גופנית מאומצת וגם מטיפול בסטטינים, וודאי במינון גבוה כפי שאתה לוקח. CK גבוה אמור להעיד על סיבה כלשהיא והסכנה (אם קיימת) טמונה בסיבה. אולי רצוי להפסיק פעילות גופנית ואת הליפיטור לתקופה מסוימת ואז לבדוק שוב, אך לשם כך עליך להתייעץ עם הרופא!!! מאחר ואינני רופאה, כדאי שתפנה לרופא המטפל בכל אופן לבדוק את הסיבות השונות. בברכה, יעל

27/06/2011 | 06:52 | מאת: עמיחי

אחרי שנה וחצי של פיתוח גוף , כמה זמן צריך להפסיק פעילות כדי שC K ירד? אני בן 60

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני