להתחיל לרוץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/04/2011 | 15:25 | מאת: עומר

שלום, אני בן 16,לא עסקתי מעולם בריצה,אבל מתאמן בחדר כושר(משקולות בלבד). אני רוצה להתחיל לרוץ,אז השאלה שלי היא האם אני יכול להתחיל לרוץ ישר כל יום שעה על דופק 170 או שחייב להתחיל בהדרגה?(לא רוצה להעמיס על הלב),ואם חייב בהדרגה,אז על איזה דופק לרוץ וכמה זמן ? אגב יש לי שעון דופק כך שאוכל למדוד. אודה מאוד על התשובה, עומר.

עומר שלום, האם לא יוצא לך לרוץ בביה"ס בשיעורי חינוך גופני? קשה לי להאמין ששגרת יומך איננה כוללת ריצה בכלל, אפילו תוך כדי משחקי כדור (כדורסל, כדורגל וכד'). אם הינך די פעיל כפי שציינתי, אין מה לדאוג ותוכל להתחיל לרוץ מיד בגילך הצעיר. האם אתה סובל מעודף משקל? אם לא, תתחיל לרוץ כמה שאתה יכול, לפני שאתה מגביר מהירות תנסה לרוץ למשך זמן מסוים לפי המטרות שלך. אם אתה צריך להתאמן למבחן או מירוץ כלשהו, תקפיד על משך הריצה הדרוש ועם הזמן תגביר מהירות. אם הינך רוצה לרוץ בשביל עצמך, בשביל הבריאות ללא יעד מסוים (כגון מבחן, תחרות וכד'), תתחיל בכמה זמן שאתה יכול (אפילו 10 דק') ותעלה את משך הריצה עד לשעה שאתה רוצה. הדופק איננו מאוד חשוב, ייתכן ו- 170 יהיה לך קשה מידי להתמיד שעה ותצטרך להתחיל לאט יותר. שוב, אם הינך מתאמן לקראת מירוץ כל שהוא לדופק יש חשיבות מבחינת השגת היעדים. אם אינך מתאמן לקראת יעד מסוים, תתאמן לפי היכולת שלך (150-160 דופק) ועם הזמן תוכל להגביר קצב. מקווה שיכולתי לעזור. אם תרצה למקד אותי לגבי המטרה שלך, אולי אוכל לסייע יותר. בברכה, יעל

14/04/2011 | 20:08 | מאת: עומר

יעל קודם כל תודה על התשובה המהירה והמושקעת. אני מתאמן לקראת הצבא ובאמת חשוב לי להגיע להישגים רציניים בריצה ואני מוכן להשקיע את כל כולי בזה.(בתקווה להגיע ליחידה מובחרת). בקיצור לגבי מיקוד המטרה-המטרה שלי היא כמו של אצן המתאמן למרתון חשוב. אני לא יכול להגיד על עצמי שאני פעיל ממש,רק משקולות בחדר כושר וקצת הליכה איטית של היום-יום,עם זאת איני סובל מעודף משקל-bmi 23. מבחינת כוח רצון אני יכול לרוץ באיזה עצימות שתדרש,אני רק לא רוצה לעשות נזק בריאותי(למערכות הפנימיות-לא מדבר על השרירים והמפרקים). איזה דופק או תוך כמה זמן ריצה אני יכול להגיע למצב מסוכן ? והאם מומלץ לרוץ כל יום שעה-שעתיים על דופק של 70-85 אחוז מהדופק המירבי? פשוט ההיגיון שלי אומר שהגוף לא רגיל לזה ואם פתאום אתחיל לאמץ אותו שעתיים ביום במאמץ גבוהה זה יהיה לו מין "שוק". תודה מראש על התשובה, עומר.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני