שלום

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

13/10/2010 | 12:06 | מאת: יף

אני מאמנת חברה טובה , ידוע לי שיש לה תסמונת מרפן , משהו תורשתי , רציתי רק לדעת אם ניתן לבצע איתה פעילות אנאירובית ו/או אירובית ,מה מותר ומה אסור . אני מניחה שתרגילים איזומטריים אסורים .... את האמת שהקרדיולוג שלה אמר שהיא לא יכולה לבצע שום אימונים בעזרת משקולות , אם כן איך היא יכולה לחזק את פלג גוף עליון בעיקר ? חשוב לי לדעת מה אפשר לעשות איתה כי הרופא לא היה ברור כלל . אשמח לעזרה , תודה רבה מראש

שלום לך, הפעילות עם תסמונת מרפן אכן צריכה להיות רגועה יחסית מחשש לדיסקציה ואניוריזמה של האורטה. לכן יש להימנע מפעילויות שמעלות את הדופק ואת לחץ הדם באופן משמעותי. ניתן לבצע פעילות עם משקוליות קלות ביותר ולבצע חזרות רבות יותר כגון 20 ולא יותר מ- 2 סטים. כמובן שיש להימנע מתרגילים איזומטריים, כפיפות מרפקים וכד'. עליות תלולות - להימנע. להימנע ממשחקי כדור למיניהם שיכולים לגרום למגע בין השחקנים. רצוי לבצע פעילות מתונה כגון הליכה, רכיבה קלה על אופניים וכד'. מבחינת תרגילי חיזוק, ניתן לבצע תרגילים ללא אביזרים, ללא התנגדות של הגוף כולו (כגון כפיפות מרפקים), כגון: סקווטים, מכרעים, חיזוק פלג גוף עליון עם 1 ק"ג בכל יד כפי שציינתי קודם. מקווה שעזרתי, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני