דופק מטרה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

20/07/2010 | 14:19 | מאת: שלמה

אני בן 61 סוכרתי ולוקח בין השאר נורמיטן 12.5 מג'. אודה לך אם תוכלי לאמר לי מה דופק המטרה שאין לעבור בפעילות על הליכון.כיצד הנוסחא לוקחת בחשבון את השפעת הנורמיטן על הורדת הדופק?

שלמה שלום, תודה על פנייתך. אינני אוהבת כל כך לתת מספר לדופק מטרה מאחר והוא תלוי בהרבה גורמים ולאו דווקא בנוסחא. אם תוכל לספק לי נתונים נוספים, אוכל לנסות להגיע לטווח דופק מתאים: 1. מהו דופק המנוחה שלך כפי שנמדד לאחר ישיבה של 5 דק'? 2. האם ישנם סיבוכים מהסוכרת כגון: בעיות ברגליים, פגיעה עצבית, פצעים, נימולים או חוסר תחושה בגפיים? 3. האם אתה נוהג לבצע פעילות גופנית? אם כן פרט: כמה פעמים בשבוע, איזה סוג פעילות, כמה זמן, באיזה קצב? 4. האם אתה מרגיש טוב בזמן הפעילות? האם יש כאבי חזה, קוצר נשימה, עייפות, כאבים בשרירים, קושי כל שהוא? 5. האם ביצעת לאחרונה בדיקת מאמץ? אם כן, מה היו תוצאותיה? האם הייתה עדות לאיסכמיה? לאיזה דופק הגעת בבדיקה? 6. האם הסוכר מאוזן? האם בדקת סוכר לפני פעילות ואחריה לאחרונה? אם כן, מה היו הערכים? מהו ערך ההמוגלובין המסוכרר (HbA1c) בבדיקה האחרונה? אם תוכל לענות לי על שאלות אלה בפירוט, אוכל לנסות להסביר על הדופק. באופן כללי ועל קצה המזלג: יותר חשוב מהדופק הוא לבצע מאמץ בינוני שאינו קל ואיננו קשה, שאינו גורם לך לעייפות או כאבים. בגלל הנורמיטן (ולעתים בגלל הסוכרת) הדופק לא יעלה יותר מ- 20 פעימות לדקה מעבר לזה שבמנוחה. לעתים הוא יכול לעלות ב- 50 ואף יותר במאמץ. יש שוני רב מאדם לאדם. בברכת כושר ובריאות, יעל

25/07/2010 | 14:23 | מאת: שלמה

תודה יעל. לשאלותיך: 1.במנוחה הדופק יכול להיות 65 וגם 78. 2. אין סיבוכים. 3. הליכון כ 35 דק' כ 3 פעמים בשבוע ולא באדיקות במהירות של 4.5 קמ"ש 4.מרגיש טוב אך אני מתנשף ולא כיף לי והדופק יכול להגיע ל 115ול 120 5.לא עשיתי לאחרונה בדיקת מאמץ. 6.אחרי הפעילות מדדתי סוכר כ 120 ה A1C 5.8 7. למה את מתכוונת שהפעילות לא תגרום לעייפות?!האם הכוונה במנוחה אחרי הפעילות. בקיצור הפעילות לא נעשית מכיף אלא מצורך בריאותי.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני