חידוש פעילות גופנית לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

04/05/2010 | 09:35 | מאת: אהרון

עברתי ניתוח מעקפים לפני כ10 שנים (בגיל 43)ץ הניתוח הינו כתוצאה של בדיקות מעקב ולא מארוע לב) מאז פעילותי הגופנית הייתה קלה בלבד ולא מסודרת. ברצוני להכנס למשטר פעילות יותר אינטנסיבי במכון כושר. ברצוני לדעת אילו בדיקות עלי לבצע לפני תחילת הפעילות הגופנית והיכן ניתן לבצען באיזור חיפה

אהרון שלום, אם הינך נמצא במעקב תקופתי אצל רופא משפחה או קרדיולוג, אין צורך בבדיקות מיוחדות. הם וודאי ממליצים לך בדיקת מאמץ אחת לשנה-שנתיים ובדיקות דם. אם הכל תקין ואתה מרגיש טוב (זה הכי חשוב), אין סיבה לעשות בדיקות מיוחדות. אני מניחה שחדר כושר ידרוש אישור רפואי מהרופא שלך והוא יכול להעיד על מצבך הבריאותי באופן מספק. מאחר ועבר זמן רב מהניתוח, אין הגבלות מיוחדות על הפעילות. מומלץ להיות פעיל כ-4-5 פעמים בשבוע כולל 45-60 דק' פעילות אירובית (הליכון, אופניים וכד') ועוד פעילות לחיזוק השרירים הכוללת: 6-8 תרגילים שונים. כל הפעילות צריכה להתבצע בדרגה בינונית - גבוהה, לא להגיע למאמצים מוגזמים וכמובן לקבל הרדרכה ממאמן על התרגילים השונים. אשמח להיות עזר בהמשך, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני