רמת אימון

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

07/02/2010 | 16:36 | מאת: מיכל

שלום רב אימי בת 75 ואבי בן 86. אימי אשה בריאה בד"כ כלל מלבד צינתור להכנסת סטנד בעורק שעברה לפני 3 שנים. אבי בריא בד"כ סובל מהפרעות קצב ומקבל תרופות. שניהם מודעים מאוד לחשיבות הפעילות הגופנית ולאחרונה קנו מכשיר הליכון ביתי. גם הרופא כמובן ממליץ להם על חצי שעה של הליכה יומיומית. מהי רמת האימון אליהם הם צריכים לשאוף? עד לאיזו רמת דופק הם צריכים להגיע?האם כמו שמומלץ תמיד להגיע לדופק מטרה של 70%? האם זה נכון שאם הם לא מעלים דופק אז כאילו לא עשו דבר? יש להם מוטיבציה גבוהה ואני קצת חוששת שהם מגזימים. המטרה היא כמובן לשמור על בריאות הלב ולא ללכת לאולימפיאדה...חחח

מיכל שלום, הם צריכים ללכת בקצב שמתאים להם, יותר חשוב שינסו להגיע ל- 30 דק' לפחות ביום. הקצב צריך לאפשר להם לסיים מרחק שכזה. לגבי הדופק, קשה מאוד להעריך בלי נתונים נוספים וגם אין ממש צורך, ייתכן ושניהם נוטלים תרופות ממשפחת "חוסמי בטא" כגון קרידלוק, נורמיטן, פרוקור, לופרסור וכד' אשר אינם מאפשרים העלאת דופק לרמה גבוהה ולעתים הדופק יעלה ברק 10 פעימות מעל דופק מנוחה. לכן יותר חשוב שילכו לפי תחושה נוחה, לפחות 30 דק' ולא לפי דופק. אשמח להיות לעזר בהמשך. יעל

16/02/2010 | 15:37 | מאת: חיים

זה חשוב שאת דואגת לאמך אבל לפעמים חשוב להבין שבגיל מבוגר יותר רוצים לעשות הכל כדי לשמור על בריאות תקינה ולפעמים נראה לנו שאם נעשה ממנה כמה שיותר ככה יהיה יותר טוב במידה והם מגזימים אפשר לדבר איתם ולנסות לדבר עם רופא שהם סומכים עליו

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני