כולסטרול טוב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

09/09/2008 | 17:46 | מאת: קובי

אני בדרך כלל אדם בריא בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה בקופת חולים מצאו לי כולסטרול טוב נמוך 38 ונמסר לי כי הדרך היחידה לטפל בזה היא פעילות גופנית מה כדאי לעשות והאם זה באמת עוזר יש לי בבית מכשיר הליכה מה היית ממליצה לי .אין לי בעיות בלב ואני בן 68

קובי שלום רב, אכן ידוע כי אחד מגורמי הסיכון למחלות לב הוא HDL (כולסטרול טוב) נמוך לכן מאוד חשוב להעלות אותו מעל ל- 40 מ"ג/ד"ל. אומנם אינך רחוק מערך זה, אך שיפור בכולסטרול הטוב לוקח זמן (מספר חודשים) ולרוב הוא עולה באחוזים מעטים. פעילות גופנית אכן ידועה בהשפעתה הגדולה ביותר על ערכי הכולסטרול הטוב. על מנת להגיע לשיפור בערכי הכולסטרול הטוב יש לבצע פעילות אירובית כגון הליכה, רכיבה על אופניים, שחייה וכד', כ- 5 פעמים בשבוע בין 40-60 דק'. מחקרים מראים שיש השפעה לעצימות האימון על דרגת השיפור של HDL ורצוי שהקצב יהיה בינוני-גבוה. במידה ואינך פעיל גופנית, מומלץ כי תתחיל בהדרגה, כלומר כ- 30 דק' בקצב בינוני ותעלה בהדרגה את משך הפעילות ואת הקצב. כאשר אתה מבצע פעילות על ההליכון, התחל בחימום כ- 5 דק' ראשונות (קצב איטי) והגבר בהדרגה את הקצב. בסיום הפעילות הורד את הקצב בהדרגה. התחל מפעילות ללא שיפועים ועם הזמן הוסף שיפועים לאימון (עד כ- 5%) על מנת להעלות את עצימות האימון. במידה והינך מתחיל פעילות גופנית מסודרת לפי המלצתי, מומלץ כי תבצע בדיקות נוספות (במידה ולא ביצעת) כגון: בדיקת מאמץ ו- א.ק.ג. על מנת לשלול בעיה רפואית בלב. בנוסף לפעילות הגופנית, רצוי להפחית בשומנים רוויים (כגון בשר בקר) ולאכול יותר שומנים בלתי רווים (כגון שמן זית, שקדים). אם הינך מעשן, זהו גורם סיכון בפני עצמו אשר יש לו השפעה שלילית על HDL. כמובן, מומלץ להפסיק לעשן! בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני