שריפת שומנים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

25/07/2009 | 10:19 | מאת: אמיר

שלום, כאשר בוחרים לשרוף שומנים בפעילות אירובית (בעוצמה נמוכה עד בינונית)- (הליכה, אופניים, שחייה), האם לכל סוג של פעילות אירובית יש השפעה אחרת על שריפת שומנים במקום ספציפי (למשל כרס שטפחה).? אם למשל אתמקד בפעילות אופניים האם עדיין השריפת שומנים תתבצע בכל הגוף ולא רק באזור הרגליים? האם יש פעילות גופנית אירובית מועדפת בשריפת שומנים של הכרס (בטנית)? תודה רבה ! אמיר

אמיר שלום רב, שריפת השומנים אכן מתבצעת בעצימות בינונית, אך רצוי שלא בעצימות נמוכה, כי סך הקלוריות חשוב מאוד וכמה שתתאמץ יותר יותר קלוריות ישרפו. לכו חשוב לבצע פעילות בעצימות בינונית - גבוהה למשך 40-60 דק' על מנת להגיע לשריפת שומנים אופטימלית. לצערי אין חשיבות לסוג הפעילות ועל מיקום שריפת השומנים. אין דרך לשרוף שומן ממקום ספציפי בגוף. כל גוף "בוחר" לעצמו את מקור השומנים בזמן הפעילות ואין אפשרות להשפיע. כך שלא משנה כמה כפיפות בטן עושים, השומן באזור הבטן לא נשרף יותר. ולא משנה כמה אופניים תעשה, השומן יכול להגיע ממקור אחר לחלוטין. יש חשיבות בסוג הפעילות לגבי עיצוב השריר שבמקום. כלומר תרגילי בטן יחזקו את השרירים שבבטן ויכולים להראות שינוי חיצוני במקום. אופניים יחזקו את שרירי הרגליים ויכולים להעניק לרגליים מראה יותר מעוצב. מקווה שעניתי, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני