חזרה לעבודה לאחר ניתוח לב החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/06/2020 | 21:58 | מאת: מיכה

שלום, בן 33, בריא ללא מחלות רקע- לאחר ניתוח לב החלפת מסתם אאורטלי (עקב חיידק שגרם לנזק בלתי הפיך שם). לפני הניתוח להבנתי בין חודשיים לחצי שנה ניתן לחזור לשגרה מלאה. שאלתי, כמה ישפיע הניתוח ואיך כן ניתן לשלב ולהתמודד עם חזרה לעבודה (צבא) בה יש לא מעט מתחים ולחצים, שעות שינה פחות, שגרה פחות מסודרת אך ללא צורך בפעולות פיזיות אלא משרדיות בלבד. אודה לתשובתכם,

שלום מיכה, החלפת המסתם אינה אמורה לשבש את המשך שגרת חייך. אתה צודק שחזרה מלאה לשגרה אמורה להתרחש תוך מספר חודשים בודדים. במידה והניתוח נעשה ע"י פתיחת עצם החזה ההחלמה לעתים אטית יותר עד להחלמת העצם. במידה והניתוח נעשה ע"י צנתור או חתך שאינו בעצם בית החזה, החהלמה מהירה יותר. עליך לבצע פעילות גופנית כגון הליכה מידי יום במשך כחצי שעה ולהגביר בהדרגה את הקצב. חשוב להוסיף תרגילי חיזוק. אני לא רואה סיבה שהניתוח ישפיע על אופי עבודתך. אולם, עבודה בלחץ עם פחות שעות שינה אינה בריאה לאף אחד, ללא קשר לניתוח. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני