עליה בדופק לאחר סיום האימון

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

06/09/2019 | 16:32 | מאת: גיל

שלום רב לך יעל. אני בן 48. גובה 1.83 ומשקל 84 קילו. כושר גופני בינוני עד טוב. נוהג ללכת על הליכון בשיפוע מקסימאלי (15) במהירות 6 קמ ש עד שהדופק מגיע ל 170 פלוס מינוס ואז מוריד את המהירות בהתאם לדופק ודואג שלא יטפס מעל 168. לאחר כחצי שעה מוריד את המהירות ל3.6 קמ ש ואת השיפוע ל3. גומע חצי ליטר מים וממשיך אחר כך עם השיפוע המקסימלי והמהירות שתשמור על דופק 168. לאחר 20 דקות שוב עושה הפסקה ללגימת חצי ליטר מים ואחר כך עד לסיום השעה המלאה ממשיך עם דופק 168. היום בבוקר התחלתי להתאמן כשעה לאחר שתיית נס קפה ללא סוכר ואכילת חצי קופסת טונה בלבד. בסוף השעה הורדתי את קצב ההליכה ל3 קמ ש עם שיפוע 3 וחיכיתי שהדופק ירד ל130 ואז ירדתי מההליכון. באותו הרגע חשתי סחרחורת קלה ושמתי לב שהדופק עולה ל140 - 150 - 160 והחלטתי להתיישב במקום מחשש להתעלפות. הדופק ירד חזרה ל140, לקחתי נשימות עמוקות ולאחר מכן קמתי והדופק הפסיק לטפס. רצוי לציין שב5 הדקות שלאחר מכן הדופק המשיך להישאר על 130 למרות שהייתי במנוחה. רציתי לדעת מה גרם לעליה הפתאומית בדופק לאחר הפסקת האימון? האם זה קשור ברמת סוכר נמוכה בגוף? אולי חוסר במלחים? ( חשוב לציין שאני מזיע ממש המון במהלך האימון וכנראה מאבד הרבה מלחים). תודה מראש על התשובה.

הי גיל, הדופק שלנו לעתים יכול להשתנות גם אם אנחנו מבצעים את אותו מאמץ שהיינו רגילים. הדופק מושפע מהרבה פרמטרים ביניהם עייפות, טמפרטורה, תזונה, וירוס, ועוד. מאחר ואתה אדם בריא (אני מניחה), צעיר ומאומן הדופק לא אמור להטריד אותך כל כך. אם חשת כי אתה עומד להתעלף, זה לא אמור להיות ככה. במידה וזה משהו שקרה באופן חד פעמי, אל תהיה מודאג, יש ימים בהם אנחנו לא בשיאנו. במידה ותופעה זו חוזרת על עצמה, כדאי ללכת להיבדק. באופן כללי, תמשיך להתאמן, אל תהיה אובססיבי לדופק האימון שלך, כל עוד אתה מרגיש טוב הכל בסדר. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני