לחץ בחזה בזמן הליכה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

13/01/2018 | 19:13 | מאת: גיא

הבוקר היה לי מקרה מוזר. הלכתי ברגל ולאחר 6-10 דקות התחיל לי כאב בחזה. ההליכה לא היתה מהירה . אני בעלת עודף משקל ולא עושה כושר . האם ייתכן שיש לי בעיה לבבית ? או שזה קשור לחוסר כושר גופני שלי? זה מעולם לא קרה לי בעבר.

שלום רב, בעיקרון לא כל כאב בחזה הוא בעיה לבבית. צריך לבדוק מספר גורמים: 1. האם זה היה חד פעמי? אם כן, ייתכן וזה היה שריר תפוס. 2. האם הכאב היה ממוקד באזור אחד (בניגוד לכאב מפושט)? אם כן, ייתכן והיה שריר תפוס. כאב לבבי הוא יותר מפושט. 3. האם הייתה הקרנה לאזור אחר בגוף כגון גב, שכמות, זרוע, לסת וכד'? הקרנה יכולה להעיד על משהו לבבי 4. האם הכאב משתנה בשינוי תנוחה או תנועת שריר? אם הכאב משתנה, לרוב זה לא מעיד על בעיה לבבית. בכל מקרה, כשיש ספק אין ספק, רצוי ללכת לרופא/מיון על כאבים בחזה. בריאות וכושר, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני