שנה לאחר ניתוח לתיקון עקמת סובל מכאבים חזקים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

18/12/2012 | 02:01 | מאת: איתמר

שלום דר ליאור מרום, אני בן 19, בגיל 15 וחצי התגלתה לי עקמת בצורת s שהלכה והדרדרה (הגיעה ל 55-60 מעלות) למרות טיפול בעזרת מחוך לסירוגין. בגיל 18 לאחר התלבטות קשה מאוד החלטתי לעבור ניתוח לתיקון העקמת (חוליות T5 - L3) מתוך ראייה עתידית שהעקמת עלולה להחמיר, יש לציין שלפני הניתוח היו קצת כאבים, לא רציניים, וניהלתי אורח חיים רגיל לגמרי שבעיקרו פעילויות ספורטיביות. היום, שנה אחרי הניתוח אני מרגיש שאיכות חיי התרסקה, אני סובל מכאבים חזקים בעת ישיבה,עמידה ממושכת, כיפוף, לא מסוגל לרוץ מה שפעם יכולתי ואהבתי. בנוסף, בגלל הקיבוע יש לי הגבלת תנועה שמאוד מפריעה לי- קשה לי להתכופף, לשבת על הריצפה. אם פעם הרגשתי בן אדם רגיל, היום אני מרגיש שיש לי נכות. זה מספר רב של חודשים שאני מתלונן על כאבים אלו בפני הרופא המנתח שלי שהבטיח שאחרי שנה אני אוכל לעשות הכל. כחודש לאחר הניתוח עשיתי הידרותרפיה במשך כשלושה חודשים, בשמונת החודשים האחרונים אני שוחה 4 פעמים בשבוע, עושה בקביעות פיזיותרפיה כ 40 דק כל יום, וב 3 החודשים האחרונים הוספתי גם ללכת 3 פעמים בשבוע לחדר כושר שבו אני עושה תרגילים בהמלצת הפיזיותרפיסטית שלי, אך כל הפעולות הללו לא עוזרות לכאבים ולא לטווח התנועה. אני מיואש מהמצב ואשמח אם תוכל לעזור לי, מה עוד ניתן לעשות שכבר עוד לא עשיתי? האם כדאי לחשוב על ניתוח להוצאת הברגים שאולי יעזור במשהו? דברים שאהבתי לעשות כמו לשחק טניס, כדורגל, לרוץ היום הם בלתי אפשריים אתה חושב שאני אוכל לעשות אותם בעתיד? האם יש עוד סיכוי שלא סיימתי את תהליך ההחלמה והכאבים יחלפו? תודה

איתמר שלום, נשמח לנסות לעזור לך בפגישה מסודרת. מצטער, אך שאלותיך לא נתנות למענה באינטרנט.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה