סי טי עמוד שדרה צוארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

26/03/2020 | 16:21 | מאת: אלה

שלום רב. מזה כמה חודשים אני סובלת מתחושת זרמים בגב עליון ובשתי הידיים. הופניתי על ידי נוירולוגית לבדיקת סיטי ולהלן הממצאים: ADI תקין , הדנס במנח מרכזי. במרווח 3C-2 :ללא פתולוגיה דיסקלית או היצרות פורמינלית. במרווח 4C-3 :זיזים קדמיים מינימלים בגופי החוליות הסמוכות. בלט דיסק דיפוזי מינימלי נושק לשק התקאלי, אין לחץ על השורשים. במרווח 5C-4 :המרווח הדיסקלי מוצר.זיזים היקפיים בגופי החוליות הסמוכות, שינויים אוסטאוארטרוטים במפרקים האונקו-ורטברלים עם היצרויות פורמינליות דו"צ. ניוון דיסק עם תופעת ואקום, בלט דיפוזי קל נושק לשק התקאלי עם מחיקה של שומן אפידוראלי קדמי. בגוף חוליה C5 מודגמת המנגיומה. במרווח 6C-5 :ללא פתולוגיה דיסקלית או היצרות פורמינלית. במרווח 7C-6 :ללא פתולוגיה דיסקלית או היצרות פורמינלית. במרווח T1-C7 :ללא פתולוגיה דיסקלית או היצרות פורמינלית. שאר המרווחים הבין חוליתיים שמורים . אין עדות להצרות ספינלית לאורך ע"ש צווארי. יתר המבנים הגרמיים נראים שמורים כולל גופי החוליות ומפרקים הפאצטלים ואונקוורטברלים. רקמות רכות פריורטברליות ובצוואר נראות שמורות. בעקבות המצב בארץ איני יכולה לחזור אליה ולהבין האם יש בעיה ומהי חומרתה, אשמח באם תוכלו לסייע לי ולהבין את הממצאים. בברכה אלה

שלום. לצערי שאלה סבוכה מידי למענה בפורום אינטרנטי. יש לפנות ליעוץ פורמלי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה