פריצת דיסק צווארי בין T5-T6

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

21/04/2019 | 01:10 | מאת: גילי

שלום בבדיקת MRI לנושא אחר התגלתה אצלי פריצת דיסק בין T5-T6. ללא כאב ולא יודעת אם הפריצה חדשה או ישנה. • חשוב לי להתעמל. האם זה בעייתי להתעמלות או דווקא עדיף להתעמל? • האם הבעיה יכולה להיעלם עם הזמן או מצד שני - האם בטוח תחמיר? איזה נזק יכול להיגרם? רקע: בת 48, רזה ופעילה. מתאמנת בעיקר בספורט אירובי, משקוליות עד 3 קג כל אחת, שכיבות סמיכה כולל פלאנקים לסוגיהם, כפיפות בטן שונות ולעתים קצת קיקבוקסינג. לא סובלת מכאבי גב פרט לכתפיים תפוסות מגיל צעיר עד היום.

לא ניתן לענות לשאלה כזו ללא בדיקתך ובדיקת ההדמיה.

22/04/2019 | 00:06 | מאת: גילי

תודה :)האם באופן כללי, אם לא מאמצים אותן בהמשך, פריצות דיסק הן סטאטיות או שיכולות בכלל להבריא (להיעלם) או בהכרח צפוי שיחמירו?

הכל צפוי, והרשות נתונה. לצערי לא ניתן לחזות. בהצלחה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה