ביופסיית כבד לאדם מבוגר

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

15/02/2016 | 18:47 | מאת: מרינה

האונקולוגית של סבתא שלי שהינה בת 87 נתנה לנו אפשרות בחירה בין האם לעשות את הבדיקה או לא-מטרתה לבדוק האם הגרורות שיש לה בכבד הינן מגידול במעי גס או מגידול השד שנכרת לה לפני 3 שנים ולפי זה להתאים טיפול. השאלה האם כדי לעשות אותו למישהי בגיל שלה?(ברקע יש אנמיה חוסר ברזל, סוכרת לא מטופלת, היפרטריגליצרידים) היא טיפה דמנטית ופוחדת מכאב. עד כמה הבדיקה כואבת?(במהלך בדיקה ואחרי) איזה סיבוכים עלולים להופיע? ועד כמה זה מסוכן לה? תודה מראש על התשובה, ממש חשוב לנו דעה נוספת בעניין.

הבדיקה יכולה קצת לכאוב, ישנם סיבוכים נדירים ביותר של דימום, פגיעה בסרעפת ופגיעה בדרכי מרה אבל זה מאוד נדיר עיקר העניין הוא שינה כאן חשיבות להחלטה טיפולית אם ההחלטה היא שלא משנה מה התוצאה לא תטופל אזי לא צריך לעשות ביופסיה אבל אם כן מתכוונים לקבל טיפול אז ישנה חשיבות

18/02/2016 | 11:02 | מאת: מרינה

תודה רבה על התשובה...וכן יש חשיות לבדיקה לגבי איזה טיפול בדיוק לתת לה...התוצאה שלה אמורה להחליט בין 2 טיפולים שונים לגמרי

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול