כושר גופני עם באד קיארי

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

13/11/2013 | 10:06 | מאת: יונתן

שלום, לפני כשנה וחצי במאי 2012 התגלתה אצלי מחלת הדם פוליציטמיה ורה עם סיבוך של באד קיארי. בעקבות הבד קיארי גדלו לי ממדי הכבד. מכיוון והמחלה גרמה לי לא לבצע שום פעילות גופנית במשך כמעל שנה החלטתי שאני רוצה ללכת לחדר כושר. רציתי לשאול מספר שאלות, 1) האם בעקבות כך שאני עושה תרגילים אשר פועלים על הבטן והרגליים זה עלול לפגוע בכבד ובטחול? 2) מבחינת לקיחת תוספים ואבקות חלבון, האם מותר לקחת את זה כאשר יש סיבוך בכבד ? תודה רבה על העזרה :) נ.ב. אני בן 18... המחלה התגלתה אצלי בגיל 17

ראה התשובה שניתנה ב 12.11

14/11/2013 | 11:18 | מאת: יונתן

זו לא תשובה מה שמצויין שם אני תיקנתי מילה שרשמתי

כעקרון אין מניעה מפעילות גופנית ומומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי (תזונאית או רופא הכבד המטפל) לפני צריכה של תוספות חלבונים או תוספי תזונה למינהם

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול