המנגיומה בכבד - מה עושים עם זה??

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

10/02/2009 | 15:28 | מאת: נועה

שלום לרופאים, אני בחורה בת 37 (מזה כ-10 שנים לא נוטלת יותר גלולות למניעת הריון, אבל מטופלת באלטרוקסין בגלל תת פעילות של בלוטת המגן). בשנת 2004, גילו אצלי (בבדיקה US)- המנגיומה בכבד. מאז, אני עושה מעקב ע"י אולטסאונד, מידי שנה. וגם, הייתי בביקור אצלכם במרפאת כבד - בבי"ח בילינסון. להלן התוצאות לאורך השנים (אני מצטטת מתוך התשובות לבדיקות): בשנת 2004- "המנגיומה קטנה בגודל 1.4 ס"מ. ביוני 2005- "המנגיומה באונה ימנית 1.8 ס"מ. בדצמבר 2005 - "רקמה הומוגנית, באונה ימנית תהליך אקוגני בגודל 1.7 ס"מ, אווסקולרי". בשנת 2006 - "כבד בגודל תקין. רקמה הומוגנית, באונה ימנית תהליך אקוגני בגודל 1.8 ס"מ" בשנת 2007- "כבד בגודל תקין. רקמה הומוגנית, באונה ימנית תהליך אקוגני בגודל 1.8 ס"מ, כנראה מדובר על המנגיומה. אין לזהות ממצא נוסף" בשנת 2008 - כנ"ל בשנת 2009- "כבד בגודל תקין. באונה ימנית של הכבד נצפה מוקד אקוגני מעט לא אחיד, בגודל 2x 2.2 x 2.7 ס"מ, קרוב לוודאי מדובר על המנגיומה. השאלות שלי: א. בכל התוצאות הנ"ל- יש רק השערה שמדובר בהמנגיומה, אבל אף רופא לא כתב בוודאות שזו המנגיומה. לכן- איזה בדיקות אפשר לעשות, כדי לדעת שזו המנגיומה, ולא חלילה גידול מסוכן? ב. מה פירוש: "נצפה מוקד אקוגני מעט לא אחיד"??? ג. האם יש טעם לחזור למעקב במרפאת כבד? (אני מרגישה, שרופאת המשפחה לא שולחת אותי לבדיקות, אם אני לא מבקשת זאת ממנה..). ד. אני מודאגת מאוד, מהעובדה שההמנגיומה גדלה השנה. לכן- האם מעקב מידי שנה מספיק? האם יש בדיקות נוספות (כמו- CT, למשל) שכדאי לי לעשות? ה. באיזה שלב מוציאים (בניתוח) את ההמנגיומה? ו. מאוד מוזר לי, שתוצאות ההמנגיומה הגיעו בבדיקה האחרונה בתלת מימד (כלומר: 2x 2.2 x 2.7 ס"מ) - בניגוד לפעמים הקודמות. מה זה אומר? ז. האם יש קשר בין נטילת אלטרוקסין (בגלל תת פעילות של בלוטת המגן) - לבין התפתחות המנגיומות?? תודה מראש על תשובותיכם לכל השאלות הנ"ל.

מציע שתשאלי השאלות בביקורך הבא.

14/03/2011 | 23:23 | מאת: יוסי

היא שואלת שאלות,תענה לה אתה אמור להבין

05/05/2011 | 07:45 | מאת: נחמה

שלום ד"ר בראון הייתי שמחה לשמוע תשובותיך על שאלותיה כי אצלי גילו שיש לי כנראה המנגיומה בגודל 1.4 ס"מ תודה

29/11/2011 | 12:20 | מאת: נפתלי

מה המניעה לענות על שאלות אלה?? אין אפילו הסבר מ ד ו ע אין תשובות (כדי להמנע מחוסר הבנה שתגרום חששות מיותרות לשואל, אולי משום שהמצב אכן מדאיג...? אולי משום שהעונה אינו יודע את התשובה...?) היה ראוי שהשואלת תענה לפחות ב"הנושא יבדק, ותשובות תינתנה בהמשך...", או משהו בסגנון דומה. אחרת, מה הטעם באתר הזה?

06/03/2014 | 22:38 | מאת: חני

אני לא מבינה למה יש פורום אם בסופו של דבר מקבלים תשובה מזלזלת כזו...

05/09/2014 | 12:37 | מאת: אלי לוי

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול