כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

06/09/2008 | 11:20 | מאת: אריה

שלום גיל 44 גבר בדיקות דם תקינות לחלוטין ספירה כימיה כבד חוץ מבילירובין מוגבר 1. האם לאנשים עם כנראה תסמונת ג'ילברט ( אצלי במשך שנים בילירובין נע בין 0.7 ל 2.5 ) מותר לקחת אקמול? 2. האם עליה גם של הבילירובין ישיר שוללת גי'לברט ומעידה על בעיה בכבד? הישיר הוא 26 אחוז מהלא ישיר וכ 20 אחוז מהטוטאל? בדיקה אחרונה ישיר 0.53 טוטל 2.5 תודה

שלום רב, תסמונת גילברט הינה תשמונת שמתארת מצב שאיננו בעל חשיבות קלינית. בערכים המתוארים מתאימים מאוד למצב ואינם מצביעים על התדרדרות כבדית. לאור זאת ברור גם כי ניתן לקחת אקמול. המשך להיות בריא

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול