ציסטה בכבד עם מחיצה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

08/04/2020 | 14:21 | מאת: גלי

שלום רב, בת 41, עושה בערך אחת לשנה 𝚞𝚜 בטן כדי לעקוב אחר בשל שתי ציסטות בכליה (אחת בכל כליה). ב us שעשיתי ב 2015:הודגמה לראשונה גם ציסטה בכבד באורך 2 סמ בגבול התחתון-ימני. הכבד בגודל תקין. ב - 2018 שוב עשיתי us והתוצאה הייתה : ״כבד בגודל ומרקם תקין״ באונה הימנית של הכבד נצפתה ציסטה עם מחיצה קטנה. קוטר הציסטה 2.5 סמ. אין נוזל חופשי בבטן או באגן. נעשו צילומי רנטגן בבטן ובחזה שיצאו תקינים. בסי טי שבצעו: כיס מרה ללא אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות, כבד במרקם אחיד, אינו מוגדל. בסגמנט 6 של הכבד הודגם מבנה ציסטי כ -3 סמ עם רושם להסננת שומן סביבה. מעבדה:ללא לויקוציטוזיס או אנמיה, תפקודי כבד ועמילאז בנורמה. יודגש כי הממצא התגלה באקראי עוד בשנת 2015. ב-2018 ביצעו את הסי טי, צילום בטן וחזה ותפקודי כבד במסגרת פנייה לבית חולים בעקבות עניין אחר שבעטיו פניתי למיון. יועד כי בעקבות הסי טי היה לאור החשד לציסטה מזוהמת קיבלתי במשך יומיים טיפול בזינצף פלגיל תוך ורידי אך ברביזיה לא נראה כי זו הבעיה. מצבי הכללי היה טוב בלי חום או תופעות אחרות והבטן רכה, לא תפוחה..ללא גירוי צפקי. חזרתי לרופא המשפחה אמר שזה כלום אל אני עדיין חוששת כי קראתי שיש טפיל כלשהו שמגיע מחיות. אין לי חיות אבל ליטפתי בחיי כלבים של אחרים מבקשת לברר עימך : 1)מה המשמעות של ״מחיצה קטנה״. אני ממש לחוצה מזה. האם מצריך טיפול כשלהו? 2)האם מדובר במשהו ממאיר? 3) אני סובלת מאנדומטריוזיס ונוטלת גלולות ברצף (שלושה חודשים רצוף בפסקה וחוזר חלילה). האם יכול להיות שהגלולות גורמות לציסטה הזו? אודה מאוד לתשובתך וסליחה על אורך ההודעה.

על מנת לאפיין ממצאים רנטגנים צריך הערכה של רנטגנולוג על מנת לבצע אינטרפטציה לממצאים ולחשוב האם יש קשר אחר יש צורך לפניה לרופא עם כל ההדמיות על מנת שיוכל לבצע דיון ולהחליט על הקשר האפשרי רק אציין שאם המסקנה שהממצא ציסטה פשוטה הרי שאין קשר לכל מה שנשאל

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול