כבד מוגדל על חשבון שתי אונות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

05/01/2020 | 12:46 | מאת: יסמין

שלום, עקב כאבים בטן עליונה בצד שמאל, הרופאה הפנתה אותי לא.ס. בטן עליונה. שם התגלה כי יש לי כבד מוגדל על חשבון שתי אונות עם הסננה שומנית. אציין כי אני עם עודף משקל. שאר הבדיקה תקינה. בדיקות דם שעשיתי היו תקינות למעט סוכר גבולי 102. קולונוסרופיה גם תקינה. האם זה מסוכן ומה עושים עכשיו ? כמובן דיאטה ותזונה דלת שומן.

כבד שומני הינו מחלה , הטיפול כיום הינו ירידה במשקל ופעילות גופנית חשוב מאוד על מנת למנוע התקדמות מחלה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול