עליית אנזימי כבד עקב psc

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

24/10/2019 | 15:32 | מאת: אוסי

בן 47.... עם רקע של קוליטיס וקרוהן בבדיקות דם בירלובין 0.8 Alkp 208 Alt 368 AST 208 Ggt 549 אני מאובחן ב psc.. האם עליית האנזימים יכולה לגרום להרגשת עייפות כרונית.. ? והאם עלייה כזאת של אינזימים אופיינית לחולי psc. ? אני מאובחן ב psc מאז 2018 ועליית האינזימים התחילה ב 2015

לאור העובדה שהברור אצלך נעשה עקב עלייה באנזימי כבד (אחרת לא הית מאובחן עם PSC) קצת קשה להעריך את מצבך כעת על פי בדיקות אלה נכון הוא לראות את הדינמיקה בבדיקות הדם על מנת לנסות לראות האם ישנה התקדמות של מחלתך או לחליפין אלא הבדיקות הקבועות ועל סמך זה לנסות להעריך ישנם מצבים בהם ישנו overlap בין שתי מחלות ואז הטיפול קצת שונה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול