חשש להדבקה הפטיטיס c

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

06/08/2019 | 11:02 | מאת: אייל

שלום רב, בבילוי במועדון גייז במעבר חשוך וצפוף הרגשתי דקירה באמה שמאל. הופיעו על היד 3 נקודות פצע. כנראה ממזרק ובמכוון! במיון קיבלתי טיפול מונע לHIV למשך 28 יום, כמוכן ניבדקתי במיון : מחוסן להפטיטיס B ושלילי להפטיטיס C, החשש העיקרי שלי מהפטיטיס C , שאין טיפול מונע לנגיף זה. שאלותיי: 1.ההדבקה וודאית אם המזרק או מקור הדקירה נגוע בנגיף זה, נכון? 2.כמה זמן הכי קצר אפשר להיבדק ? נוגדנים ? לנגיף עצמו? 3.אם נידבקתי חלילה, האם הטיפול בנגיף זה מוצלח? תודה רבה

כעקרון הסיכוי להדבקה מדקירה כזאת הוא נמוך . מומלץ לבדוק שוב את הנוגדנים והוירוס כעבור שלשה חדשים על מנת לשלול הדבקה לחלוטין. גם במידה ונדבקת ישנו היום טיפול יחסית פוט עם סיכויי ריפוי קרובים ל 100%.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול