עליה בטיטר של ANA. האם מעיד על משהו?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

18/07/2019 | 19:39 | מאת: נחמן

שלום,פרופסור! לאישתי 4 שנים לפחות יש נוגדים ANA בדם בטיטר 1:80.בנוסף לכך היה ALT מוגבר קלות 34-36.היא אובחנה כסובלת מכבד שומני.לאורך כל השנים שאר בדיקות המעבדה תקינות(כולל בדיקות ספירת דם,ביוכימיה,בדיקות להפטיטיס,AMA,ASMA,ANCA). בחודשיים האחרונים בדיקות ALT נעות בין 25 לבין 32. היום התקבלה תוצאת בדיקת ANA.היא חיובית,אך הפעם טיטר עלה 1:160. האם העליה בטיטר של ANA מעידה על מחלה אוטואימונית בכבד או בכלל יש סיכוי למחלה ממאירה בכבד? אילו בדיקות כדאי לעשות לצורך הבירור? תודה. נחמן

לא הבנתי את השאלה בנוגע לממאירות אז קשה לענות עליה בכל מקרה בנוכחות אנזימים תקינים, נוכחות נוגדנים אימונים לא אומרת שיש מחלת כבד אוטואימונית

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול