כבד שומני ובדיקות המוליטיות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

11/07/2019 | 20:42 | מאת: דינה

שלום!אני נמצאת במעקב במרפאת כבד בשל כבד שומני וציסטה קטנה מאוד בכבד.לקראת הביקור אתמול עשיתי בדיקות :ספירה,ביוכימיה,אימונוגלובולינים ועוד.כולן יצאו תקינות.אך בדיקתLDHוAsT פסולות בשל דגימה המוליטית.שאר תפקודי כבד תקינים. התבקשתי לחזור על הבדיקה אבל גם היום קיבלתי תשובה עם דגימה המוליטית ופסילת הבדיקות שהיו כבר פסולות אתמול. אני מבינה שכאן לא מדובר בבעיה טכנית...האם דגימה המוליטית שקיבלתי פעמיים יכולה להיות קשורה לבעיות שבכבד?אם כן מה עליי לעשות? תודה דינה

לעיתים יש קושי בנטילת דגימת דם הגורמת לתואה טכנית זו אך אם אכן יש המוליזה - האבחנה היא המטולוגית

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול