כבד שומני - סיבות, אבחון וטיפול

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

25/06/2019 | 13:35 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 34, מטופל מעל עשור וחצי בציפרלקס וסורבון לאיזון דיכאון והפרעת פאניקה. מזה שבועיים אני סובל מכאבים מתונים בבטן ימנית עליונה ומזה יומיים גם מהרגשה כללית רעה, צרבת, בחילה ולעיתים צמרמורות. עברתי US בשאלה של אבני מרה, אך הממצא היחיד היה כבד מעט שומני. 1. האם מדובר בהפרעה מסוכנת? 2. האם יש צורך בהמשך בירור או טיפול נוסף? 3. האם יכול להיות משני לטיפול ארוך בציפרלקס? (היה משהו לגבי שומנים בכבד בעלון לרופא שלא הבנתי עד הסוף) Increased content of phospholipids has been observed in some tissues e.g. lung, epididymides and liver after treatment for longer periods with escitalopram and citalopram in rats. Findings in the epididymides and liver were seen at exposures similar to that in man. The effect is reversible after treatment cessation. Accumulation of phospholipids (phospholipidosis) in animals has been observed in connection with many cationic amphiphilic medicines. It is not known if this phenomenon has any significant relevance for man. תודה

1. יכול להיות מסוכן לאורך שנים, יכול גם לא 2. השאלה האם יש סיבות אחרות היכולות לגרום להסננה שומנית כמו משקל, סנדרום מטבולי וכו

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול