הפניה ל CT או למרפאת כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

21/03/2019 | 13:57 | מאת: מיקה

שוב שלום, יש לי כאבים באזור הכבד כחודשיים, הכאבים נסבלים ונעים בין אי נוחות לאי נוחות גבוהה אך לפעמים גם חזקים יותר וחדים) מופיעים במהלך היום, וגם בלילה (כשמתעוררת להניק) -לא כל לילה. יש גם הסננה שומנית. כשנשלחתי לאולטרסאונד עקב מעקב אחר המנגיומה משנת 2016 התגלתה המנגיומה נוספת. בעת ביצוע הבדיקה הבדיקה די הכאיבה כשהתמקדו בלחיצה עם המכשיר באזור ההמנגיומה הישנה. בסיכום הבדיקה המליצה הטכנאית/רופאה (?) על ביצוע CT, מאחר וההמנגיומה בערך בגודל 4*3 ס"מ כשהגודל שצויין אז היה 3. (ואמרה שמגודל זה יש צורך בבדיקה מקיפה יותר). רופא המשפחה שלי שולח אותי אליכם למרפאת הכבד להמשך בדיקות. הרופא שמחליף אותו נתן לי הפניה ישירה ל CT. אני קצת חוששת מהקרינה שבבדיקה והשאלה היא האם יש צורך להגיע למרפאת הכבד או לגשת ישירות ל CT או כפי שהרופא שלי אמר שיש לכם בדיקות נוספות שניתן לעשות לפני MRI/CT. האם המנגיומות והסננה שומנית יכולים לגרום לכאבים אלו? תודה(: מיקה. בהמשך לשאלה כאן בפורום מתאריך 17.3.

1. הכאבים אינם קשורים לממצאים 2. המנגיומה היא ממצא שהרנטגנולוג המפענח אמור לתת תשובה, אם בסונר בטן הרנטגנולוג אומר שצריך להמשיך ברור אז סיטי היא הבדיקה הרלוונטית. תפקיד ההפטולוג לתת אינטרפטציה לממצאים ולא לפענח את הממצאים

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול