תוצאת בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

13/03/2019 | 18:53 | מאת: חנה

שלום רב, בעלי קיבל לעשות בדיקת אולראסאונד עקב תוצאת בדיקת דם לא תקינה של פריטין גבוה של 972,באולטרסאונד התקבלה תשובה: כבד אינו מוגדל,נצפתה הרחבה פריפורטלית תמונה אינה צפיציפית יכולה להעיד על הפטיטיס חריפה.כל שאר האיברים תקינים. אין לבעלי שום סימפטומים או כאבים לא שותה אלכוהול בכלל בילירובין שלישי דביקות היפטיטיס שלישי מה זה יכול להיות?

אולטרסאונד היא בדיקה לא ספציפית לממצאים מסוג זה ולכן מומלץ לבקש בדיקות דם לאנזימי כבד ובמידה ותקינים לחזור על בדיקת האולטרסאונד בעוד מספר חדשים

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול