MRI מולטינאנס כבד הסבר לתוצאות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

03/01/2019 | 14:04 | מאת: עדן

שלום, בבקשה אם אפשר הסבר לתוצאות: אציין שיש סכרת 2 מאוזנת, כבד בגודל תקין עם הסננה שומנית קלה בתוכו, הודגמו לפחות 15 מוקדים מעט היפראינטנסים ב T2, ללא תכולת שומן בתוכם, עוברים האדרה עורקית, אם כי לא חזקה מאוד, ללא שטיפה, בשלב ההפטו-ביליארי היפואינטנסים לרקמת הכבד, קוטר הגודל בסגמנט 3 2.5 סמ, מרביתם בקוטר קטן מ 1 סמ, ללא הרחבת דרכי מרה, טחול בגודל ומרקם תקין, לבלב ללא ממצא מוקדי, צינור הבלבלב עדין, אדרנלים ללא ממצא מוקדי, כליות בגודל ומבנה תקין, ללא הידרונפרוזיס, לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות ברארופריטונאום בגבהים שנסגרקו, ללא נוזל חופשי בטן עליונה, ללא ממצא גרמי מוקדי חשוב, לסיכום תהליכים מוקדיים מרובים בכבד, חלקם מתאימים לאדנומות וחלקם לא ברור באם המנגיומות או אדנומות קטנות תודה

אדנומות והמנגיומות הינם ממצאים שפירים כלומר לא מדובר בסרטן אך בהחלט יש צורל לאפיין האם אדנומות או המנגיומות שכן המעקב משתנה בהתאם לאבחנה ולכמות הממצאים

05/01/2019 | 10:33 | מאת: עדן

תודה על התשובה, איך אמורים לאפיין את האדנומות או המנגיומות?

התשובה צרחכה להנתן על סמך מאפיינים רנטגנים בבדיקה שבוצעה, לעיתים לא ניתן לאפיינים ואז מבצעים מעקב

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול