גידול בכבד שומני - כיצד לטפל?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

03/11/2018 | 19:50 | מאת: ורד

שלום רב, לדוד שלי, בן 71, יש שחמת בכבד (סובל מעודף משקל) זה זמן רב. בבדיקה האחרונה התגלה בבדיקת MRI גם גידול קטן בגודל 2 ס"מ. נאמר לו שכיוון שיש לו כבד חולה לא ניתן לנתח והטיפול הנכון בעבורו הוא טיפול בהקרנות ואולי כימי, בהתאם להוראות האונקולוג. אני מבקשת לוודא, ככל הניתן, האם בשום אופן לא ניתן לנתח?

הטיפול בגידול בכבד בחולה עם שחמת תלוי במספר גורמים בינהם-"מצב השחמת"( האם יש פגיעה בתפקוד הכבדי בעקבות השחמת),בגודל הגידול ובמיקומו בכבד, בתפקוד המטופל. ניתן לנתח חולים עם שחמת כאשר התפקוד הכבדי תקין בהתאם למיקום הגידול.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול