ס.ט. כבד עם חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

13/10/2018 | 13:41 | מאת: יוליה

שלום יש לי שאלה. עשיתי ס.ט. אם חומר ניגוד (בוריד + שתייה). בתשובה כבוב: "הכבד בגודל תקין בעל מרקם אחיד. באונה הימנית של הכבד מודגמת המאנגיומה בקוטר 1.1 ס"מ. רושם להמאנגיומה נוספת זעירה בכיפת הכבד בסגמנט 8 בקוטר עד 0.6 ס"מ. כמו כן, מספר מוקדים היפודנסיים קטנים בכבד, קרוב לוודאי ציסטות זעירות.ובסיכום: "אין לזהות ממצאים חריגים בטווח הסריקה.השאר כמפורט". השאלה שלי: אם אין אפשרות לדעת ב100% שזה ציסטות, יש מצב שזה גרורות ממקום אחר? צריך לעשות בדיקות נוספות? תודה מראש.

אין ברפואה מושג של 100% יש ממצאים שאופיינים ל ובמקרה הנדון ממצאים שהינם שפירים

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול