בדיקות oct,cct,שדה ראיה ופכימטריה לחשד לגלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

03/11/2016 | 18:40 | מאת: מטופל

שלום פרופ' חני ורבין, אני עם חשד לגלאוקומה. האם פכימטריה ובדיקת cct זה אותו דבר? יצר לי cct re: 541 ,cct LE: 548. נאמר לי כי הפכימטריה ממוצעת וזאת בדיקה שעושים פעם בחיים? האם זה נכון? מה המשמעות של התוצאות הללו? בדיקת RNFL OCT, ממצאים: שתי העיניים: איכות סריקה בינונית מימן ונמוכה משמאל, מבנה double hump שמור. עובי סיבי עצב הראיה בגדר הנורמה. לציין הידקקות אינפריורית בסיבי העצב. עובי RNFL ממוצע 95 מיקרון מימן ו-93 משמאל. לציין C/D ורטיקלי 0.33 מימין ו-0.48 משמאל. כעת בעזרת טיפול בטיפות עיניים הלחץ תוך עיני שלי מאוזן. שדות ראייה תקינים. קדמיים תקינים בהרחבה עדשות דסקות תקינות. אישונים שווים ומגיבים לאור. ללא אישון אפרנטי. תנועת עיניים מלאות. אורטופוריה לקרוב ולרחוק. מקטעים שקטים. עדשות במקום,ללא עדות לדיסלוקציה. פונדוס דסקות בצבע תקיןת גבולות חדיםת קיעורים 0.1. מקולות שמורות.רשתיות צמודות. זגוגית floaters ועצב ראיה: c/d 0.3, רשתית: flat retina 360 DEG dry macula normal vessels. עדשה clear, זווית open, אישון ROUND REACTIVE NO RAPD, קשתית נורמל, קרנית clear cornea. לשכה קדמית deep quiet ועפעף ולחמית ב.מ.פ האם בדיקת ה-oct תקינה? כל כמה זמן מומלץ לבצע oct,cct,שדה ראיה? והאם מומלץ לעשות עוד בדיקות ספציפיות? תודה רבה על העזרה.

שלום רב, בדיקת עובי קרנית בדרך כלל עושים פעם בחיים. לגבי שאר הבדיקות יש לבצע הערכה שלהן בקורלציה לבדיקה של רופא העיניים. איכות בדיקת הoct מתוארת כנמוכה מהאופטימום. כמו כן לפי מה שכתבת יש הדקקות של העצב. לפי פנייתך בבדיקת הרופא עצבי ראיה תקינים. שדות הראיה לפי מה שכתבת תקינים. כמובן שלא בדקתי אותך ולא ראיתי במו עיניים את הבדיקות לכן אני יכולה להסתמך רק על מה שכתבת. יש להבין שהערכת גלאוקומה מתבססת על פרמטרים רבים ובדיקות חוזרות. רק הרופא שבדק אותך יכול להסתכל על כל הבדיקות ולחוות דיעה לגבי זמני מעקב וטיפול. בהצלחה פרופ ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות