גלאוקומה פיגמנטרית -קסלקום למול תרופות אחרות אימו

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

13/04/2016 | 18:09 | מאת: דן

שלום רב, אני בן 40 נמצא במעקב בשל חשש לגלאוקומה פיגמנטרית.. לפני כשבוע התחלתי טיפול בקסלקום בשל עליה בלחצים ( 21 ו 24 , קודם לכן היו לחצים תקינים) . כעבר שבוע עם הקסלקום הלחצים ירדו בצורה טובה מאוד ( 12 ו 14 ) .האם יתכן ומדובר בירידה דרסטית מדי ? האם מומלץ להמשיך עם הקסלקום הנחשבת חזקה יותר או לעבור לתרופה מומלצת אחרת (קסלטן למשל )? שאלה נוספת עד כמה אימון חדר כושר ( הרמת משקולות, אימון ריצה ) בעייתי במקרה של גלאוקומה פיגמנטרית ?

דן שלום. אתה שואל שאלות חשובות ונכונות. לחץ 12 הוא לחץ מצוין. ייתכן וניתן היה להשיג זאת רק עם קסלטן אך בלי לנסות לא תדע. תצטרך לנסות רק קסלטן כמובן לאחר התייעצות עם הרופא שלך ואז לראות מה זה נותן. אינני יודעת מה מצב עצב הראיה שלך ובדיקות עזר נוספות כמו שדות ראיה וoct אך קרוב לודאי שגם לחץ 16-17 יהיה מספיק טוב אצלך. לגבי חדר כושר- מאמץ גופני יכול לגרום לשיחרור פיגמנט ועליה בלחץ. צריך לבדוק זאת. כלומר צריך לבקש ממך לעשות שעה כושר ולהגיע לבדיקת לחץ לאחר מכן. רק כך תוכל לדעת. בכל מקרה לא הייתי מפסיקה לעשות כושר. זה גם תלוי במידת הנזק אם יש לעצב הראה בריאות שלמה פרופ ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות