גלאוטן - קושי במיקוד ראיה?

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

05/07/2020 | 00:13 | מאת: פנחס

בן 52 עם מיופיה גבוהה ומשקפיים (סביבות 10 דיופטר בשתי העיניים) במשך שנים רבות. לאחרונה אובחן אצלי חשד לגלאוקומה, ועל כן נרשמו לי טיפות קסלטן. בבית המרקחת של קופ"ח קיבלתי גלאוטן, בטענה כי "זה אותו הדבר".עם תחילת השימוש בגלאוטן (טיפה בעין פעם ביממה לפני השינה, לפי הוראות הרופא) התחלתי לחוש במשך היום קושי מסוים במיקוד הראייה, במיוחד (אך לא רק) בשימוש במסך טלפון, וכן עלייה קלה ברגישות העיניים לאור שמש. 1) האם התופעות שציינתי אופייניות לתרופה? האם הן אמורות לחלוף או להתמתן (או להחריף) עם השימוש? 2) האם אכן הגלאוטן הוא "אותו הדבר" כמו הקסלטן, או יש טעם להשיג קסלטן מקורי, בהתחשב בנ"ל? האם תרופה אחרת יכולה להתאים יותר?

שלום רב, גלאוטן הוא כמו קסלטן ואין מקום לדרוש את התרופה המקורית. לגבי תופעות לוואי- יש להבידק אצל רופא עיניים ייתכן ותופעות אלו לא קשורות לגלאוטן אלא לסיבות אחרות. בריאות שלמה, פרופ' ורבי ן

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות