פענוח בדיקת רופא עיניים. תודה.

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

03/10/2019 | 18:45 | מאת: דן

iconmenu שאל את הרופא חנות האפליקציות של גוגלחנות אפליקציות של אפלהתקן אפליקציהנגישות דף הביתפורומיםמגזיןחפש רופאחפש מרפאהמחשבונים +חיפוש מהיר יש שאלה?שאל שאלה פורום רפואת עיניים, ניתוחי עיניים אודות הפורוםאודות פורום רפואת עיניים, ניתוחי עיניים פורום רפואת עיניים מנוהל על ידי ד"ר אלדד אדלר, מומחה לרפואת עיניים ומנתח עיניים, המשמש כמנהל שירות הקטרקט ורופא בכיר במחלקת העיניים של המרכז הרפואי העמק בעפולה. במסגרת הפורום ניתן לפנות אל ד"ר אדלר בנושאים רבים הקשורים לרפואת עיניים, ביניהם ניתוחי קטרקט, השתלות קרנית, הסרת פטריגיום, דלקות ... קרא עוד... מנהלי פורום רפואת עיניים, ניתוחי עיניים ד"ר אלדד אדלר ד"ר אלדד אדלר מומחה לרפואת עיניים ומנתח. ניתוחי קטרקט, מחלות וניתוחי קרנית וניתוחי לייזר להסרת משקפיים. ד"ר אלדד אדלר הינו מומחה לרפואת עיניים ומנתח עיניים, בעל התמחות על בקרנית וקטרקט. ד"ר אדלר הינו מנהל שירות הקטרקט במרכז הרפואי העמק, עפולה. את לימודיו סיים בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אבי... שאלה חדשה לדף כל הפורומים כותרת מאת תאריך פענוח תוצאות בדיקת עיניים - סיבה לבעיה? דן 03/10 18:36 שלום ד"ר, אני בן 25, בעל צלינדר וקוצר ראיה myopia, מרכיב משקפיים מחטיבת הביניים. ביקרתי אצל רופא עיניים לבדיקת סיבה לירידה באיכות הראיה, הילות וקרניים סביב פנסים (לפי מחקר קטן שעשיתי ברשת זו תופעה של קטרקט - שאצלי עפ הרופא אין) וגופים צפים בעין. הבדיקה כללה הרחבת אישונים. הרופא אמר שכנראה הסיבה לירידה באיכות הראיה זה גדילת מספר המשקפיים ולא יותר מכך. האם תוכל לחוות את דעתך בעניין? להלן התוצאות של שתי העיניים: עפעפיים - תקין לחמית - שקטה קרנית - שקופה לשכה קדמית - עמוקה ושקטה לחץ - applantion 14 mm hg קשתית - normal אישון - rrr no apd עדשה - זכה זגוגית - floaters רשתית - שטוחה. מקולה תקינה. עצב הראיה בגדר הנורמה.

יכולות להיות סיבות שונות כולל גם הפלואטרים (הגופים הצפים בזגוגית) או יובש למשל. מה שכן ברור הוא שבגיל המבוגר לא צריך להיות שינוי משמעותי במספר במשקפיים אלא אם מתפתח קטרקט. בהתחלת הדרך לפעמים לא רואים את הקטרקט אבל השינוי במספר מרמז ע״כ שזה כנראה מתחיל.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות