,חלב

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

13/01/2012 | 12:14 | מאת: יוסי

שלום. רציתי לדעת מה דעתך לגבי המחקרים הרבים שקבעו שחלב פרה מסוכן לבריאות ומסרטן. האם בכל זאת אתה מעדיף צריכה של חלב זה מאשר חלב סויה ומוצריו

יוסי לידיעתך , ולידיעת הציבור הרחב: רוב הרופאים והדיאטנים המטפלים באוכלוסיית העולם המערבי מחשיבים חלב ומוצריו כנכס תזונתי, שיש בכוחו לשפר את כלל התזונה ולמנוע מחלות בקרב אירופאים וצאצאיהם. צריכה תזונתית של חלב ומוצריו זוכה בשנים האחרונות לעידוד מצד רשויות וארגוני בריאות בעולם המערבי. גופים כמו ה-USDA (משרד החקלאות האמריקני), ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) וה-EFSA (הרשות האירופית לבטיחות המזון) ממליצים על צריכת לפחות שלושה מוצרי חלב (חלב, גבינה או יוגורט) ביום כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה לבני כל הגילאים, לאוכלוסיות שאינן סובלות מרגישות ללקטוז.[2] החלב מכיל מרכיבים חשובים לתפקוד הגוף: אשלגן: חשוב לשמירת מאזן הנוזלים, האלקטרוליטים והחומציות בגוף. כך הוא שומר על תפקוד נורמלי של תאי הגוף. האשלגן עוזר במניעת עלייה בלחץ הדם כתוצאה מצריכה עודפת של מלח, ומקטין את שחלוף העצם. מגנזיום: משתתף בבניית העצם. הוא מסייע בהפקת אנרגיה מהמזון. כמו כן, המגנזיום חשוב לתהליכי התכווצות והרפיית השרירים ולהעברת גירויים עצביים. ויטמין D: חיוני לצמיחה ולבנייה של מסת העצם, מבנה השיניים ופעילות השרירים. ויטמין A: הכרחי לראיית לילה תקינה, לביטוי של גנים, למערכת הרבייה ולמערכת החיסון. הוא מעורב גם בתהליך הגדילה. ריבופלאבין (ויטמין B2): חיוני להפקת אנרגיה מהמזון. ניאצין: חשוב מאוד להפקת אנרגיה מהמזון. הוא משתתף בתהליך הייצור של חומצות שומן. ויטמין B12: חיוני לרקמות ולאיברים, שבהם מתרחש יצור רב של תאים (כמו מח העצם ומערכת העיכול). הוא מהותי לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לייצור של שומנים וחלבונים ולמניעת אנמיה. מחקרים רפואיים שונים מוכיחים שלחלב סגולות רבות מלבד אספקת כמות וזמינות גבוהות לסידן ולשמירה על משק סידן תקין: שמירת משקל גוף - מחקרים מהשנים האחרונות מראים שצריכת מוצרי חלב דלי שומן עשויה להיות יעילה יותר לירידה במשקל, להפחתת אחוזי השומן, לשיפור חילוף החומרים ולשמירה על המשקל החדש לאורך זמן.[3] צמצום סיכון לתסמונת המטבולית ולסרטן - מחקרים חדשים מגלים שצריכת מוצרי חלב קשורה בסיכון נמוך לפתח תסמונת מטבולית (אוסף גורמי סיכון המופיעים יחד)[4] וכן סרטן מסוגים שונים, ובפרט סרטן המעי הגס.[5] הפחתת הסיכון לסוכרת - לפי סקירת ספרות וניתוח-על (מטה-אנליזה) של מחקרי תצפית קליניים, צריכת כמות מספקת של סידן, ויטמין D ומוצרי חלב עשויה לסייע במניעת סוכרת מסוג 2.[6] מניעת מחלות לב - מוצרי חלב דל שומן מסייעים לאיזון לחץ הדם. הם גם עשויים להגן מפני מחלות לב, בזכות ההשפעה על גורמי הסיכון להן (יתר לחץ דם, השמנה וכולסטרול גבוה). כך נמצא במחקר DASH. בהתאם לכך, המליץ באחרונה ארגון הלב האמריקני על צריכת שלוש מנות מוצרי חלב דל שומן ביום.[7] השלמת תזונה - משבעה רכיבים שנמצאו בכמות בלתי מספקת בתזונה, חלב, גבינה ויוגורט מכילים ארבעה (סידן, אשלגן, מגנזיום ו-ויטמין A) הנחוצים למבוגרים, ושלושה (סידן, אשלגן, מגנזיום) הנחוצים לילדים.[8] תזונה מספקת ואיכותית - מוצרי חלב מכילים רכיבי מזון רבים: חלבון איכותי, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, ויטמינים מקבוצת B, A ו-D. החלב מספק ריכוז גבוה של רכיבי מזון חיוניים ביחס לכמות הקלוריות שבו.[8] בריאות הפה - רופאי שיניים ממליצים על חלב כמשקה בטוח לשתייה בין הארוחות. צריכת חלב קשורה גם בשכיחות נמוכה יותר לעששת ודלקות חניכיים. כמו כן, הקזאין, הסידן והזרחן שבגבינה מגנים על אמייל השן מפגיעה.[8] משקה ספורט מיטבי - מחקרים עדכניים מראים שחלב הוא המשקה המתאים ביותר לספורט. שתיית חלב לאחר אימון כושר או כוח מגבירה את חילוף החומרים וסינתזת החלבונים בשריר. כך, השריר נבנה מהר יותר ובצורה משמעותית יותר. צריכת חלב גם יעילה במיוחד להשבת הנוזלים לגוף ולשיקום הגליקוגן בשריר.[9] http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9C%D7%91 נכון, שכדי להפיק את התועלת מהחלב הגוף זקוק לאנזים לאקטוז. החימצון(עישון, וגורמים שליליים אחרים שהאדם מביא על עצמו) הורסים את האנזים הזה, כי אז קיימת בעייה. סגנון חיים רפואי - מחייב צריכת חלב. בברכה

05/02/2012 | 20:49 | מאת: אליהו

אותם רופאים רבים המחשיבים חלב, בהם אתה תומך, גם מחשיבים את הטיפול בסטטינים כחשוב ביותר למי שהכולסטרול שלו אינו תקין. האם הפרופסור תומך בהם גם בנושא זה? אליהו

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי