שאלה בנוגע להיעדר ביוץ

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

27/05/2017 | 12:35 | מאת: עידית

שלום רב, אני בת 29.5, ואני ובעלי מנסים להיכנס להיריון. הפסקתי ליטול גלולות לאחר שנים רבות לפני כארבעה חודשים. כחודש לאחר החפיסה האחרונה היו לי שלושה מחזורים סדירים (בטווח של 29-33 ימים). לפני כחודשיים התחלתי למדוד חום השחר ולהיות יותר ערה להפרשות על מנת לזהות את הביוץ. במשך החודשיים הללו הביוץ היה סביב יום 16-18 למחזור (בימים אלה עלה לי החום מעל 36.5 בצורה משמעותית מהחום שהיה בשלב הפוליקולרי) והשלב הלוטאלי שלי היה 12-13 ימים. כיום אני ביום ה-27 למחזור וטרם התרחש ביוץ (החום שלי עדיין נע סביב 36.0-36.3) אם כי חשתי שגופי כן ניסה לבייץ (אם זה הפרשות רטובות לפני מספר ימים או כאב בצד שמאל של הבטן למשך כיומיים). יש שני דברים שמטרידים מאוד את מנוחתי- האחד, בבדיקות דם שעשיתי שבוע שעברה הברזל שלי נמצא משמעותית מתחת לטווח הנורמה (למרות שאני נוטלת כבר שלושה חודשים תוסף ברזל- פריפול 100 מ"ג). ראוי לציין גם שאני נוטלת כדורים לאיזון התפקוד של בלוטת התריס (יש לי תת-פעילות) ובכל הבדיקות בשנה האחרונה נמצא שאני מאוזנת. השני- עשינו לפני כשלושה שבועות הדברה של חומר מרוכז מאוד נגד נמלים בבית שהותיר ריח חזק במשך השבועיים האחרונים ושבעקבותיו היו לי כאבי בטן וראש חזקים מספר ימים לאחר מכן. האם אחד מהשניים או שני הנסיבות הללו יכולים להיות קשורים להיעדר הביוץ החודש? האם יכול להתרחש היעדר ביוץ חד פעמי או שהיעדר הביוץ החודש צריך להיות סימן לדאגה? האם יש בדיקה כשלהי שניתן לשלול פגיעה בפוריות בעקבות החומר הדברה? אני מאוד מוטרדת ואשמח לכל ייעוץ או הכוונה. תודה רבה!

שלום לך חומרי הדברה הם כמובן חומרים מאוד מסוכנים. באופן אישי אני נמנעת לגמרי מריסוס הבית. ישנם שמנים אתריים שונים שהחרקים מעדיפים להתרחק מהם. כמובן שגם נוכחות של מספר חרקים בבית מעת לעת עדיפה על פגיעה בבריאות, שלא תמיד ניתן להיווכח בה במיידי אבל אלו חומרים שמצטברים במערכת העצבים ובמערכות נוספות בגוף. בין השאר החומרים הללו משפיעים גם על המערכת ההורמונלית. מומלץ ממש להמנע לגבי פגיעה או אי פגיעה בביוץ - יכולות להיות סיבות רבות. לעיתים מתרחש מצב של חודש ללא ביוץ. אנמיה בהגדרתה היא מצב של המוגלובין נמוך, B12 או חומצה פולית. אני פוגשת מטופלות רבות שנוטלות תוספי ברזל גם כאלו מאוד מרוכזים ובכל זאת ממשיכות לסבול מאנמיה. שם המשחק בנטילת תוספים הוא - ספיגה. אחת המטרות הטיפוליות במרפאה היא שיפור ספיגה של נוטריינטים מהמזון ובכלל. אם יש בעית ספיגה אז גם במקרה שניטול תוספים רבים , לא תהיה ספיגה מספקת. אשמח לסייע לך במרפאה אני משלבת דיקור, צמחים, תזונה מדוייקת ומותאמת אישית ושילוב כלים של גופנפש וכל זאת על מנת לשפר את פוטנציאל הפוריות ולהגביר את הסיכוי להרות באופן טבעי. אשמח לסייע לך מוזמנת ליצור קשר מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית גינקולוגיה, פוריות, הריון גופנפש 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית