תת תריסיות מולדת אצל בת 5.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/11/2015 | 12:17 | מאת: מאי

שלום , ביתי בת 5.5 ומאובחנת עם תת פעילות מלידה. אני מאובחנת עם גרייבס ברמת נוגדנים גבוהה מאוד גם היום ועברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי לפני יותר מ10 שנים ואז מאוזנת רוב הזמן (שתינו עברנו מהאלטרוקסין ה"ישן" לסינטרואיד). היום היא נוטלת 300 מק"ג בשבוע, התפתחות תקינה והיא גבוהה לגילה (מתאים לגנים ) US בלוטה בוצע לפני כשנה והודגמה בלוטה במלואה. שתי שאלות בעצם - 1. מבחינה אצלה בהפרשות ואגינאליות לסירוגין בחצי השנה האחרונה ותוהה האם יש קשר והאם כדאי לבדוק? 2. אני מקווה למצוא תשובות לשאלות שמטרידות אותי לגבי המחלה שלה כי T4 שלה תמיד מעל 15, גם כאשר TSH גבוה וT3 שלה תמיד מעל הטווח סביב 7 ללא קשר לTSH, למעט בניסיון הפסקת הטיפול. האם יכול היות שמדובר בבעייה בקולטנים ואנו מטפלים שלא בצדק רק לפי TSH? בגיל 3.5 ניסינו הפסקת טיפול ולאחר חודש תוצאות הבדיקות היו- TSH - 17.89 (עלייה מ1.34) FT4 - 10.9 (ירידה מ17.3) FT3 - 5.94 (ירידה מ6.29) בבדיקות סקר לאחר הלידה (שבוע 32) היה TSH גבוה של 24 עם T4 תקין ובשחרור מהפגייה היה TSH 16 עם T4 תקין ב3 החודשים לאחר מכן הTSH ירד עד 11 ואז טיפס חזרה ל16 בגיל 3 חודשים והתחלנו טיפול מיידית למרות T4 תקין. אשמח לשמוע את דעתך ואולי המלצה על בירור נוסף שניתן לעשות היום (אם פולשני אז אשמח להסבר למה זה כדאי / חשוב). הייתי שמחה למצוא דרך שלא תהיה תלויה בתרופות כל חייה... תודה וסליחה על האורך...

1) האם בדקו לה נוגדנים נגד הבלוטה? מה רמתם? 2) אין מידע שלם על התנהלות T4 ו TSH לאורך הזמן 3) בתת פעילות של בלוטת התריס לT3 אין ערך אבחנתי במקרים רבים עלייך לפנות לבדיקה אצל אנדוקרינולוג ילדים אם: כל הבדיקות מתחילת הטיפול ועד היום מינון הסינטרואיד בכל מינון של טיפול ומשקל וגובה בתאריכים של הבדיקות והמדידות בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים