בדיקת קורטיזול עם כדור דקסטמזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/10/2020 | 14:11 | מאת: אמא

שלום פרופסור! הבת שלי חולת אסטמה קשה שמגיל קטן נוטלת סטרואידים, בשל מינון גבוה של פרדינזון שקיבלה בעבר ושימוש במשאף פורסטר המכיל בקלומטזון נערכה לה בדיקת סינטקן שיצאה תקינה. מאחר ועשיתי את הבירור עקב השמנה, פני ירח,כאבי ראש, התעלפויות בעבר כשנטלה פרדינזון במינון גבוה ופירכוס כשהשתמשה במינון גבוה של הפורסטר ולאחר שהאי.אי.גי יצא תקין והאם.אר.אי יצא תקין ולא קיבלתי תשובה ברורה ובכל זאת ניתן לה טופמקס בגלל שאלת האפילפסיה וכאבי ראש שלא הפסיקו כל שעות היממה ומאחר ואני יודעת שכל הבעיות התחילו עם הפרדינזון ביקשתי לערוך לה גם בדיקת קורטיזול עם כדור דקסטמזון ב11 בלילה כדי לשלול תסמונת קושינג והתשובה הפתיעה אותי הטווח 118-618 התוצאה 23 nmol הייתי שמחה לשמוע את דעתך

ביקשת את הבדיקה הלא נכונה. כדי לבדוק תסמונת קושינג יש לבצע איסוף שתן 24 שעות ל FREE CORTISOL

11/10/2020 | 19:12 | מאת: אמא

קודם כל תודה פרופסור הבנתי שהבדיקה עם כדור דקסמטזון, היא הבדיקה ששוללת לחלוטין תסמונת קושינג, אבל התעקשתי עליה מכיוון שרציתי להבין מה קורה לקורטיזול בדם של הילדה כשהיא מקבלת סטרואיד אז ברשותך השאלה שלי היא איך התוצאה יצאה מתחת לנורמה? הרי תבחין סינטקן יצא תקין אז האם תבחין סינטקן הוא מהימן? תודה מראש

זו לא הבדיקה הנכונה כמו שכתבתי לך. הבדיקה הכי מהימנה היא איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול חופשי. הבדיקה שבחרת נועדה למטרות אחרות. אם הקורטיזול בדם היה גבוה מאד הבדיקה שנתת מראה אם מקור הקורטיזול הגבוה מקורו הוא ביותרת המוח או ביותרת הכיליה. טיפול ממושך בסטרואידים לא גורם לקושינג אלא מדכא את יכולת יותרת הכיליה ייצר סטרואידים והבדיקות למטרה זו הן בכלל אחרות תפני לאנדוקרינולוג שיעשה סדר במחשבות שלך ובמערכת ההורמונים. ויודע אילו בדיקות לבצע ולאיזו מטרה. נתת תרופה שמטרתה לדכא את הפרשת הקורטיזול מיותרת הכיליה וזה מה שהיא עושה.

12/10/2020 | 10:49 | מאת: אמא

תודה פרופסור, אתה צודק לחלוטין אני מאוד מבולבלת ודי עייפה, מכיוון שכל הבעיות שלה התחילו בזמן של הסטרואידים החלטתי ללכת לאנדוקרינולוגית לבדוק, האנדוקרינולוגית מצידה אמרה שהבדיקת סינקטן תקינה ובזה נסגר העניין ולא יודעת איך להסביר את זה אבל משהו לא מרגיש לי נכון איך כאבי ראש עם רגישות לאור ורעש והתעלפויות מתחילות בזמן של מינון גבוה של סטרואידים ואחרי שנה מופיעים פירכוסים עם כאבי ראש שלה מפסיקים ומעבירים אותי מרופא לרופא וכל פעם אומרים משהו אחר ובסוף נותנים לה טופמקס לכאבי ראש שעושים הפוגות, בעיני לדחוף כל פעם תרופה אחרת זה הזוי, הקשבתי כל הזמן ואמרתי בסדר אבל כשזה הגיע לראות את הילדה מפרכסת 20 דקות זה הספיק לי, אז כן אני לא רופאה ודי טובעת במחשבות ולא יודעת האם להניח לעניין הסטרואידים או להתעקש אם תוכל להגיד לי מה דעתך אני אשמח וסליחה על ההטרדה אני יעדכן אם זה קשור שבדיקת הורמונים ביום השני של המחזור Fsh, lh, p ופרולקטין יצאו תקינות

ממש לא נראה לי לדון בצורה כזו. עלייך להיות במעקב מסודר אצל אנדוקרינולוג. אם את לא מסתדרת עם רופא אחד פני לרופא אחר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים