מה חשיבותו של הסלק לבריאות?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/05/2020 | 12:56 | מאת: נורית

הסלק הסגול שייך למשפחה של סלק הסוכר, סלק הסוכר הוא לבן המשמש להפקת סוכר ולהוספת מתיקות למאכלים. הסלק הסגול שונה לגמרי בתכונותיו מהסלק הלבן. 100 גרם של סלק סגול לא מבושל מכיל 88% מים. 1.6 גרם חלבון, 6.8 גרם סוכר . הסוכרים בסלק הסגול הם: גלוקוז (סוכר ענבים), פרוקטוז סוכר פירות) וסוכרים בעלי שרשרות קצרות שחלק קטן מהאנשים אינם יכולים לעכל אותם ולאנשים אלה יש בעיות עיכול. הסלק מכיל 0.2 גרם שומן ו 2.8 גרם סיבים. הסיבים עוזרים לפעילות סדירה של מערכת העיכול. הסלק מכיל ויטמינים: חומצה פולית, ויטמין C, ויטמין A וכמויות קטנות של ויטמין 2B, 6B מינרלים: ברזל, , מגנזיום זרחן וכמויות קטנות של נחושת סלניום אשלגן חומצה-אלפא-ליפואיק: עוזרת בהורדת רמת הסוכר בדם ומעלה את הרגישות לאינסולין חורי הצע בסלק גורמים לצביעת השתן באדום, אין בכך נזק. יש ויכוח בספרות הרפואית האם הסלק מעלה יכולות של ספורטאים עH העלאת קליטת החמצן בשריר תרכובות חנקן לא אורגני-גורמם להרפית שריר חלק בכלי הדם ולהורדת לחץ הדם. פרוט והסבר המרכיבים השונים יבוא בהמשך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים