מבקשת להסביר לי על כל הנקודות ששאלתי אנו מאוד מודאגת כי בשני הטסטים ן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/04/2020 | 11:50 | מאת: ליאן

בוצע לבן שלי שני טסטים לבדיקת הורמון הגדילה ובשניהם התוצאות אינן תקינות. בטסט השני שביצענו ארגינין גם רמת הפרולקטין היתה גבוהה. התור שלי אצל הרופא בעוד חודש ואני מאוד מודאגת למה הפרולקטין גבוה מאוד. הבן שלי בן 4 בעוד חודשיים אני במעקב מאז שנולד כי הוא נולד קטן לגיל ההיריון בגלל אי ספיקת שליה לכן נולד בשבוע 35.5 במשקל 1.850 קראתי מאןד על גידול בבדיקת mri לאחר שני טסטים שאינם תקינים בבקשה גם להסביר לי מה הסיבה לבצע mri למוח.

פרולקטין יכול להיות גבוה בגלל כאב, מצב לחץ ועוד. לעיתים פרולקטין גבוה בגלל גידול ביותרת המוח וגידול כזה יכול לגרום להפרעה בהפרשת הורמון גדילה. MRI מוח מבצעים כדי לבדוק אם יש גידול ביותרת המוח הגורם לפגיעה ביצור הורמון גדילה

24/04/2020 | 14:08 | מאת: ליאן

האם הגידול הזה מסוכן ? המלה גידול בעצמה עכשיו הכניסה אותי למצב לחץ כי מדובר בילד בן 4. הבן שלי באותו יום של טסט ארגינין נמדד לו גובה ומשקל הגובה שלו היה 99 הרופאה לא האמינה שהוא על כל כך הרבה בתוך כמה חודשים אבל גם התוצאות של הטסט העידו על חוסר בהורמון הגדילה אז איך יכול להיות שהוא גודל בגובה ויש בעיה בהורמון הגדילה? תודה מראש על היחס והתשובה המגויקת ליאן

1) גידול כסיבה לחוסר בהורמון גדילה הוא נדיר, אך חובה לבדוק. נראה לי שאת מיצרת דאגות לפני שיש סיבה לכך. רק אם מוצאים גידול, שזה די נדיר, יש סיבה לדון על הסוג והבעיות. אם התשובות על האפשרויות יווצרו אצלך דאגות חדשותצ שאינן מוצדקות. הקריאה באינטרנט רק תיצר לך בעיות. 2) "גדל יותר מהצפוי" יתכן ואחת המדידות, האחרונה או זו שלפניה היתה שגויה. רווח הזמן בין שתי מדידות בגיל הנידון צריך להיות 5 חודשים. ככל שהרווח קטן יותר, סיכוי השגיאה גדול יותר. 3) איך יכול להיות שהורמון גדילה נמוך והוא גדל. א) כל הנתונים שנתת הם מאד בערך ואת רוצה תשובה בדיוק. א) הורמון גדילה נמוך בשני טסטים-לא נתת מספרים. ב) פרולקטין גבוה- לא נתת מספר. ג) אין לי שום מושג על גדילתו בעבר ועל גדילתו כעת אם אין התאמה במדידות חוזרים על מדידת משקל וגובה כעבור 5 חודשים נוספים. קביעת האבחנה של חוסר בהורמון גדילה נקבעת על ידי: 1) גרף הגדילה 2) בדיקות המעבדה (לא רק הורמון גדילה) 3) גיל העצמות 4) גרף המשקל ( בהשמנה הורמון גדילה נמוך, אך אין הפרעה בגדילה ועוד הנער הכי גבוה שהיה במעקב שלי הגיע לגובה 190 ס"מ ושיא הורמון הגדילה בטסטים היה 0.5נגר\מל. טסטים אינם המדד היחיד

26/04/2020 | 14:55 | מאת: ליאן

שלום רב אני מצרפת את תוצאות הבדיקות שעשינו.

לא צורף דבר פני לאנדוקרינולוג שלך או פני לחוות דעת נוספת לאנדוקרינולוג אחר עם כל התיק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים