הורמון גדילה קיפוח גובה בגלל התפתחות מוקדמת בגבול התחתון של התקין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/10/2019 | 12:39 | מאת: ו.

1.שלום הילדה בת 10.4 (עשר שנים ו 4 חודשים) 2.תמיד היתה באחוזון גבוה בגובה...ובשנים אחרונות עלתה במשקל עכשיו 44. 3. בגיל 9.9 היה 12 (לפי אנדוקרינולוג) 4. בגיל 10.2 גיל עצמןת בין 12 ל 13 לפי המכון רנטגן. 5. אחרי שהייתי אצל כל מיני אנדוקרינולוגים האם יש לה סיכוי לגבוה כנראה שקיבלה מחזור זה לא ברור אם זה מחזור אבל כעת היא בערך 146 - יש סיכוי לתת לה הורמון גדילה? 6. גובה שלי 165 גובה האב 178 היתה צריכה להגיע גובה גנטי ל 165 והיא תישאר 146 - 150???? :(

09/10/2019 | 13:33 | מאת: ו.

למעשה שני רופאים שבדקו אותה אמרו שהיא תהיה בסביבות ה 155 אבל זה היה בחודש אפריל ובחודש יוני לפני כמה חודשים. השאלה אם יש סיבה לדאגה אם עכשיו היא 146 בערך ונראה שקיבלה מחזור לפני שבוע (או סימן מקדים למחזור), היא יכולה לגבוה עוד 10 -11 ס"מ?? לפי מה שקראתי ברחבי האינטרנט זה לא אפשרי!!!! אלא אם כן גיל עצמות לא מתקדם. אבל אצלה הוא מתקדם :(

1) עליה ניכרת במשקל יכולה להאיץ את גיל העצמות ולגמור גדילה בגובה נמוך יותר 2) אם גיל העצמות מואץ, יש לבדוק האם יותרת הכיליה מיצרת הורמונים המאיצים את גיל העצמות. 3) הגובה בסביבות אחוזון 75. כאשר אין חוסר בהורמון גדילה מותר לתת הורמון גדילה אם הגובה מתחת לאחוזון 3. על כן לא חוקי לרשום לה הורמון גדילה

בנוסף לכך,למרות כל החישובים שלך. אם הגובה העתידי שלה מעל 150סמ, אין רשות לתת לה הורמון גדילה אם אין לה חוסר בהורמון גדילה

10/10/2019 | 21:16 | מאת: ו.

למעשה היא יותר במשקל כי לא שמרה עליו ועל כן אין לי מושג מה יהיה הגובה הסופי שלה יש גם מצב שלא תגבה בכלל??? איך ייתכן שזה מה שיקרה. זה הזוי. מתוך כתבה באינטרנט: "אצל ילדים שלא נמצאה כל סיבה לקומתם הנמוכה, ועל פי צילום כף היד הם צפויים להיות נמוכים באופן חריג (פחות מ- 1.50 מטרים בבנות ופחות מ- 1.60 מטרים בבנים כגובה סופי), מצב הקרוי "קומה נמוכה אידיופטית", ניתן גם כן לטפל בהורמון גדילה."

עלייה ניכרת במשקל מקדמת את גיל העצמות וגורמת לקומה נמוכה יותר מהצפוי

23/10/2019 | 00:34 | מאת: ו.

אם לפי מה שאתה אומר ולפי בדיקה המשקל לפי משקל ביתי עלייה של 3 קילו היא תישאר 147 ס"מ אז מה שאמרתי זה נכון והיא כן צריכה הורמון גדילה דחוף לפני שיהיה מאוחר.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים