אימונים כח בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/10/2019 | 16:34 | מאת: יעקב

שלום אני בן 16 ומאז גיל 15 התחלתי להתאמן במכון כושר שהייתי בגובה 168.5,עברה שנה ואני 169.5 אני מרגיש שנעצרה לי הגדילה בגלל הרמת משקולות והעומסים,וזה מוזר שבגיל 16 באמצע גיל ההתבגרות כמעט ולא גובהים,עוד לא צמח לי זקן מלבד שפם בהיר ודליל ולאבא שלי צמח כבר בגיל 15.דרך אגב אבא שלי 174 ואמא שלי 160 האם האימונים פגעו לי בגדילה?לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים בברכיים מן דקירות כאלה, יכול להיות שאני פוגע בעצמי או שזה לגיטימי אחרי פעילות מאומצת(תכנית האימונים נבנתה על ידי מאמן כושר) אם עדיין לא צמח לי זקן זה אומר שיש סיכוי שההתבגרות עוד לא הסתיימה? תודה מראש.

1)שלום אני בן 16 ומאז גיל 15 התחלתי להתאמן במכון כושר שהייתי בגובה 168.5,עברה שנה ואני 169.5 תשובה: סיכוי גדול שאתה בסוף תהליך ההתבגרות 2)אני מרגיש שנעצרה לי הגדילה בגלל הרמת משקולות והעומסים תשובה: הרמת משקולות ו"עומסים" אינם משפיעים על הגדילה 3),וזה מוזר שבגיל 16 באמצע גיל ההתבגרות כמעט ולא גובהים תשובה: אין קשר בין גיל להתבגרות וגמר ההתבגרות. יש שנמתחילים להתבגר בגיל 9 ויש שמתחילים בגיל 13.5 טווח ההתחלה רחב. יש כאלה שההתבגרות נמשכת שנתיים ויש הנמשכת 4 שנים. על כן למונח גיל ההתבגרות אין משמעות. ההתבגרות לא נקבעת על ידי גיל אלא על ידי גודל האשכים. צילום כף יד לגיל העצמות קובע כמה נשאר לך לגדול 4),עוד לא צמח לי זקן מלבד שפם בהיר ודליל תשובה: אין קשר בין אי צמיחת זקן לפוטנציאל הגדילה. יש כאלה שגמרו לגדול ולהתבגר בגיל 17 וזקן התחיל לגדול בגיל 23 5) לאבא שלי צמח כבר בגיל 15.דרך אגב אבא שלי 174 ואמא שלי 160 תשובה: לא תמיד יש קשר 6)האם האימונים פגעו לי בגדילה? תשובה: זו אמונה תפלה בציבור שאינה קשורה למציאות 7) לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים בברכיים מן דקירות כאלה, יכול להיות שאני פוגע בעצמי או שזה לגיטימי אחרי פעילות מאומצת(תכנית האימונים נבנתה על ידי מאמן כושר) תשובה: התיעץ עם אורטופד 8) אם עדיין לא צמח לי זקן זה אומר שיש סיכוי שההתבגרות עוד לא הסתיימה? תשובה: לא נכון. אין קשר ממש. כדי לדעת מה מצב הגדילה יש צורך לבצע צילום כף יד לגיל עצמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים