טיפול בזריקות דקפפטיל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/04/2018 | 13:06 | מאת: יסמין

בתי בת ה3 וחצי צריכה להתחיל טיפול בדקפפטיל עקב התפתחות מוקדמת. ברצוני לדעת מספר דברים: 1) האם יש לכך תופעות לוואי והאם יש השלכות לטיפול כמו פגיעה בתהליך הגביהה? 2) האם הטיפול יימשך מגיל זה עד לגיל ההתבגרות בוודאות או שיש מקרים שניתן להפסיק את הטיפול? 3) לא שמעתי על הרבה מקרים שמתחילים טיפול בגיל כזה צעיר. האם זה שכיח או שעדיף לחכות לגיל קצת יותר בוגר? 4) מה ההשלכות במידה ולא תקבל את הטיפול? יש לציין כי היא הובחנה בעיקר בגלל רקמת חזה שנסוגה עם הזמן אך לא לחלוטין ולאחר בדיקת תבחין הודגמה עלייה בהורמונים אך לא היו תופעות נוספות כמו שיעור. תודה רבה על ההתייחסות.

1) תופעת הלוואי השכיחה ביותר היא עליה בתיאבון ואם לא שומרים עליה במשקל. שכיח יותר בבנות עם עודף משקל 2)עם הפסקת הטיפול בדרך כלל ההתבגרות מתקדמת. אם את לא רוצה מחזור לפני גיל 10.5 שנים ואינך רוצה שתראה כמן בת 16 לפני גיל 10.5 שנים, רק בגיל 10.5 דנים על אפשרות של הפסקת טיפול. כלומר אם היא בשלה מספיק מבחינה נפשית להתבגר ולקבל מחזור 3) ראתי מקרים גם בגילאים אלו. לא ברור לי מדוע א6ת רוצה לחכות לגיל יותר מאוחר את רוצה שבינתיים השדיים ימשיכו לגדול והיא תמשיך להתבגר? וגיל העצמות ימשיך להתקדם והתוצאה הסופית קומה נמוכה? 4) מה ההשלכות ללא טיפול? סיכוי לגובה סופי כמבוגר כ 135 ס"מ. מצוקה נפשית קשה בגלל מראה של אשה בוגרת עם שדיים גדולות בגיל צעיר 5) "יש לציין כי היא הובחנה בעיקר בגלל רקמת חזה שנסוגה עם הזמן אך לא לחלוטין ולאחר בדיקת תבחין הודגמה עלייה בהורמונים אך לא היו תופעות נוספות כמו שיעור". כל מה שכתבתי עד עכשיו מכוון להתבגרות מוקדמת ההולכת ומתקדמת. לא בדקתי את הילדה ואין לי נתונים מדוייקים עליה. אתר לא יכוטל להחליף בדיקת רופא שאמור לייעץ. בהתבגרות מוקדמת פעילה רואים עליה בקצב הגדילה, גיל עצמות מתקדם גדילת שדיים ההולכת ומתקדמת. שעור מיני לא שייך לעניין הוא נובע מבלוטת יותרת הכיליה ולא מההתבגרות. לעיתים יש נסיגה של תהליך ההתבגרות ואז מחכים לראות האם היא מתקדמת. אם אצלה היתה נסיגה כזו, פני לחוות דעת נוספת של אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים