שאלה בנוגע לגרורות בכבד

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

12/08/2013 | 09:06 | מאת: בולרו

לד"ר שלום רב, אמא שלי בת 87. לפני שנה היא עברה ניתוח להסרת CECUM בגלל גידול סרטני שנתגלה בו והיה בדרגה 3. בינואר השנה, 2013, היא עברה בדיקת PET-CT ושם נתגלו שתי גרורות בכבד בסגמנטים 3 וכן 7-8. בדיקות דם של מרקר CEA באפריל 2013 הראו ערכים של 60. הוחלט לתת לה טיפול לפי פרוטוקול של AVASTIN+FOLFOX. אחרי 4 טיפולים ערכי הסמן CEA הראו 37 ולפני שבועיים הערכים ירדו שוב ל--21 אחרי מחזור הטיפול החמישי. האונקולוג שלח אותה לבדיקת CT בטן עליונה ותחתונה. ממצאי הבדיקה מצאו החמרה של גודל הגרורות. אחת מהן, שהייתה בינואר בגודל של 30 מ"מ נמצאה לפני שבוע בבדיקה בגודל של 37 מ"מ בקוטר האקסיאלי.ואולם, הרדיולוג המפענח של הסי.טי כתב את הדברים הבאים: "יש לציין שלעיתים נם נראים נגעים ברורים והיפודנסים יותר דווקא כתגובה לטיפול". עליי לציין שעד כה כל בדיקות הדם והשתן של אמא במשך תקופת הטיפול הביולוגי-כימי היו תקינות, מלבד ירידה קלה בהמוגלובין. כמו כן היא עלתה במשקל בחודשיים בשני קילוגרם מ50--ק"ג ל-52 ק"ג. הגובה שלה 1.48 מ'. שאלותיי: 1-- כיצד ניתן להסביר את העובדה שמצד אחד ישנה הגדלה של הגרורות ומצד שני ירידה במרקרים? האם ידועים לך מקרים כאלה? 2--האם קצב גידול של 7 מ"מ בערך לגידול בכבד בכמעט שמונה חודשים בגיל שלה נחשב למהיר, או איטי והאם כל עוד היא מקבלת טיפול המצב יכול להישאר יציב מבחינת תפקודי הכבד? האם גודל הגרורה קובע או שהעומק שלה בכב או שניהם? מה הגדול המקסימלי של גרורה בכבד שעלול לסכן את חייה או לפגום בתיפקוד התקין של הכבד? 3--הרופא האונקולוג החליט שהוא ימשיך את צורת הטיפול כי לדעתו הטיפול הנוכחי כן משפיע לטובה וכי הוא ישלח אותה שוב לבדיקות CT בעוד חודשיים.אם המרקרים ימשיכו לרדת, האם זה סימן טוב שיכול להאריך את חייה? בתודה מראש.

ערב טוב השאלה לא קשורה לפורום זה אנא לפנות לפורום לאונקולוגיה בברכה ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים