אישור לבדיקת PET CT

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

28/01/2013 | 11:35 | מאת: לימור

שלום לך ד"ר סימונה גרוזינסקי גלסברג, שמי לימור ולהלן השתלשלות העניינים: 1. בתאריך 5/11/12 עברתי בדיקת C.T צוואר, מוח ובית חזה לאחר שנשלחתי ע"י רופא אף אוזן גרון, שמצא כי יש לי שיתוק במיתר קול ימני וביקש שאעשה את הבירור הנ"ל. 2. ביום 15/11/12 קיבלתי תשובות של הבדיקות, בין היתר נמצא בבדיקת CT בית החזה "בחלון האאורטו-פולמונרי והאזור הפרא-אאורטלי השמאלי הודגם תהליך תופס מקום סולידי היפרדנסי מעט בלתי אחיד עם גבולות לובולריים בגודל כ- 4.4X5.2 ס"מ. התרשמות: תהליך תופס מקום סולידי בחלון האאורטו-פולמונרי כמתואר. מומלץ ייעוץ פולמונלוגי, אונקולוגי". 3. ביום 3/12/12 עברתי שוב פעם בדיקת CT בבית חולים כלשהוא והומלצה ביופסיה. 4. ביום 9/12/12 עברתי ביופסיית מחט של בית החזה בהנחיית CT, בבית חולים כלשהוא. לאחר שנתקבלו תוצאות הביופסיה, הומלצתי לעבור את בדיקת ה- PET CT מאחר והתשובה שהתקבלה לא מספקת את הפרופסורים שבדקו את הביופסיה ונתבקשתי לעבור את הבדיקה הנ"ל. 5. מיותר לציין, כי מדובר כאן בחיי אדם, אני מבקשת אישור לבדיקה שכזו לא כי "משעמם לי" בלשון המעטה, אלא כי הבדיקה הזו דרושה על מנת לפסול כל ספק שהוא. אני מבוטחת בקופת חולים מיום שחרורי מצה"ל, כבר מזה 20 שנה, משלמת חודש בחודשו במסלול שאמור לאפשר לי לבצע בדיקות כאלו ואחרות, אני ובני משפחתי הכולל את בעלי וארבעת ילדי. מזה מספר שנים שאני חברה בקופה, לא הזדקקתי לבדיקות כאלה או אחרות בעלויות מינימליות אפילו. אני עוברת תקופה מבחינה בריאותית מאוד קשה, הדבר קשה לי בריאותית ונפשית, מה גם כלכלית. אין באפשרותי לממן בדיקה זו והחיים בצל אי הוודאות, מבלי לבצע את הבדיקה הזו מקשה עלי עד מאוד. 6. זוהי מבחינתי בדיקה קריטית להמשך חיים תקינים ובריאים, אני מצפה ברגעים קשים אלה כמבוטחת מזה שנים, כי הקופה תעמוד לצידי ותאפשר לי לבצע בדיקה חיונית זו, מה גם שרק באמצעותה ניתן לגלות את מצבי הבריאותי וההשלכות שיכולות להיות מאי ביצוע הבדיקה, בשל שיקולים כלכליים של הקופה!!! מה עלי לעשות באם הקופה מסרבת מבחינתה לאפשר לי לעבור את הבדיקה הנ"ל וזו תשובתה:"לאור ממצאי הבדיקה הפתולוגית שאינה דפיניטיבית והחשד לגידול נוירואנדוקריני נא לשלוח בקשה למיפוי רצפטורים לסומטוסטטין". אשמח אם תוכלי לחזור אלי עם תשובה, תודה והמשך יום טוב.

28/01/2013 | 11:40 | מאת: לימור

בהמשך למכתבי, באם תרצי לראות חומר רפואי שלי, החומר נמצא בבית החולים בו את עובדת. אשמח אם אקבל תשובה למכתבי. בתודה מראש, לימור וקנין.

לימור שלום, אם הרופא המטפל שלך חושב שהבדיקה לקולטנים לסומטוסטטין חשובה, הוא צריך להתקש עד לקבלת האישור. זה מה שאנחנו עושים. אשמח לעזור במקרה שתצתרכי. כמו כן, כדאי לעשות רביזיה של הביופסיה לדוגמה בהדסה יש ניסיון רב עם גידולים נוירואנדוקרינים. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים