תימוס-למה דיגלת על שאלתי? יש לכך הסבר?

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

17/07/2012 | 09:41 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בעלי בן 56. עקב מפרצת של האורטה הביטנית הוא מבצע פעם בשנה לערך C.T. בטן/אגן כמעקב. כעת, ביצע בעלי C.T. בטן-אגן וכן בוצע גם C.T. חזה (התבקש בטעות משרדית גם C.T. חזה) ובאופן אקראי זה התגלה הממצא כדלהלן: בתי השחי שמורים. המיצר תקין אך קיימת קשרית בקוטר 6 מ"מ באונה השמאלית של התימוס. הלב בגודל תקין. הריאות נקיות. אזור המעבר חזה/בטן כולל הסרעפת, הפלוירה והסינוסים הקוסטופרניים ללא סטיות. בסיכום של ה-C.T. זה לא הוזכר, אלא עניין המפרצת הביטנית בלבד. ברצוני לציין כי בשנת 2009 בוצע C.T. אנגיו גם כמעקב אחר המפרצת+ווסקוליטיס וכדלהלן: אין עדות להגדלת קישריות לימפה במיצר. בשערי הריאות, בבתי השחי או באיזורים העל-בריחיים. לא הוזכר התימוס, האם זה אומר שהיה כבר ממצא ו/או שאז עדין לא היה הממצא ומה זה אומר בכלל. מה עליו לעשות? מה זה אומר? האם זה מסוכן? האם עפ"י הסתכלות בצילוםמ ה-C.T. אפשר לדעת באם זה מסוכן? מצריך ניתוח? אנא אם אפשר לענות לי על שאלותיי מכיוון שאני מאד מודאגת. לציין כי בעלי מעשן. תודה מראש. בברכה

17/07/2012 | 09:42 | מאת: שירה

שאלה נוספת בבקשה: בעלי ביצע בשנת 2009 ו-2010 צילום רנטגן של בית החזה ישר +צדדי והיה תקין. שאלתי האם במידה והיתה הקישרית הנ"ל כבר אז האם ניתן היה לראות זאת גם בצילום רנטגן? תודה מראש

בוקר טוב השאלה לא קשורה לפורום זה בכ"ז, ממליצה להתייעץ עם מנתח חזה, ולהביא לו כול ההדמיות CT שבעלך עשה. בד"כ, בגילו לא אמורים למצוא רקמת טימוס. אבל אם זה היה וזה לא השתנה, לא בטוח שיש לזה משמעות. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים