תוצאות FNA

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

16/07/2008 | 00:16 | מאת: אורלי

ד"ר יקרה שלום, לאחר אולטראסאונד ולאחר בדיקות דם (TSH היה תחילה מעל לנורמה ובבדיקה שניה בנורמה, נוגדנים הרבה מעל לנורמה-לכן שיער הד"ר השימוטו) להלן תוצאות FNA: -בניקור באונה השמאלית תחת סונר הוצא קולויד חופשי רב דליל, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים, קבוצות של פוליקולים שלמים בגדלים שונים, מאקרופגים מלאי פיגמנט, לימפוציטים ותא ענק מרובה גרעינים. זפק קולוידי עם דימום ישן. - בניקור באונה הימנית הוצא מעט קולויד חופשי, קבוצות של תאים פוליקולרים, תאם עם סימני פעילות יתר, קבוצות של פוליקולים שלמים קטנים מעטים, מאקרופגים ולימפוציטים הרוסים. לא נראו תאים ממאירים. אבחנה: OBSERVATION-PATIENT UNDER OBSERVATION מה זה? האם בסדר? האם ניתוח? האם באונה השמאלית יש חשש לממאירות?

שלום רב, הפורום הזה מיועד לשאלות על גידולים נוירואנדוקריניים. עם זאת, התוצאה של הניקור מדגימה תשובה שפירה, בנוכחות של נוגדנים חיוביים - נירא שמדובר בהשימוטו טירואידיטיס, עם תפקוד בלוטת התריס תקין. מומלץ המשך של מעקב אנדוקריני. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים